Kultura

“Lepotica Linejna” u niškom Narodnom pozorištu

U utorak, 11. februara sa početkom u 20 časova, u Narodnom pozorištu Niš biće odigrana predstava “Lepotica Linejna”, u organizaciji Kruševačkog pozorišta i Art teme iz Beograda. Predstava je rađena po tekstu Martina Magdona, u režiji Miloša Jagodića.

Predstava kroz odnos majke i ćerke govori o jednoličnosti života u maloj sredini, o strahu od samoće i o nedostatku ljubavi, o radnicima koji u potrazi za boljim životom odlaze u pečalbu. Iako smeštena u planinske predele Irske, u pitanju je univerzalna priča o životu običnih ljudi iz bilo kojeg kraja sveta.

Foto: printscreen Youtube

“Kroz njihov život, i život komšija, braće koji svoju sreću žele da potraže »tamo negde«, pisac iscrtava dilemu koja se proteže od nekih davnih godina, pa sve do danas. Otići u svet, ostaviti »vekovno ognjište«, biti večiti stranac, ili ostati u zavičaju, bez ideje, posla, osnovne egzistencije. Kroz izuzetno ozbiljne dramske sukobe, gde zlo i mržnja rastu iz minuta u minut, samo na momente rasterećene briljantnim humorom, Makdona govori priču o teškim ljudskim sudbinama, koje se dešavaju svuda. Pa i kod nas” , kazao je Branislav Nedić, dramaturg.

Foto: printscreen Youtube

U predstavi igraju: Ljiljana Stjepanović, Jelena Stajkovac, Đorđe Marković i Nikola Rakić.

Cene karata za predstavu Lepotica Linejna su 500 dinara (parter), 400 dinara (balkon) i mogu se kupiti na blagajni pozorišta.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com