Društvo

Lepota! Jutro, nedelja i mirna Nišava

Jutro, sunčan dan i mirna Nišava tako niški ribolovci zamišljaju idealno proveden sedmi dan u nedelji.

Jutros je nekoliko njih na obali Nišave  rado zabacivalo mamac, kažu ulov tek očekuju u toku dana.

Iako kažu da love krkuše nije to baš ispravno, kaže za Niške Vesti Mića Radojević koji je bivši predsednik ribolovačkog udruženja.

„Svi kažemo da lovimo krkušu, ali to je odomaćen izraz, inače nije to ta riba jer je u pitanju potočna mrena, to je nešto manja riba u odnosu na krkušu. Ona se peca do 10 centimetara . Ovo je period kada ona lepo radi, ili je u mrestu ili pred mrestom. Voda treba da je malo tamija odnosno mutnija i da bude veća, trenutno ova voda joj nije pogodna“, kaže ovaj niški pecaroš.

On svakodnevno rado dolazi na Nišavu i ima svoje omiljeno mesto.

Za dva stepenika voda je bila veća juče, danas već opada. Juče je ta riba lepo radila i ja sam juče uhvatio devet komada. Kada fino riba radi ja umem da donesem kući i do tri kilograma. Vetar je juče bio jak i nije bilo prijatno sedenje na keju, tako da ja dugo nisam ni ostao“, završava Mića Radojević.

Dozvola za pecanje za seniore je 6000 dinara, a za one nešto starije koji imaju preko 60 godina starosti ova dozvola je upola jeftinija.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com