Sport

Legende ex-Yu fudbala na humanitarnom meču u Nišu

Meč koji će okupiti velika imena ex-Yu fudbala, fudbalere iz prestonice, ali i ljude iz javnog života biće ove nedelje odigran na stadionu Mašinca na Delijskom visu (3. jun – 18 časova). Utakmica se organizuje s ciljem da se pomogne socijalno urgoženim porodicama, a inicijatori su veterani FK Mašinac i GO Palilula.

U okviru manifestacije Palilusko veče, kojom se obeležava slava Grada Niša, biće organizovan i ovaj događaj, koji će kroz humani gest skrenuti pažnju na one kojima je pomoć najpotrebnija.

U revijalnom delu pred početak ovog meča nastupiće petlići niških fudbalskih klubova, a akciji će se priključiti i fudbalerke “Mašinca”.

Glavni meč ovog humanitarnog događaja odigraće se između niških fudbalskih veterana i beogradskog“Palilulca”.

Članovi zlatne generacije Radničkog koja je igrala u Kupu UEFA i napravila istorijski uspeh plasmanom u polufinale potvrdili su svoje učešće, pa ćemo tako ponovo na terenu gledati majstorije Miodraga Redže Stojiljkovića, Bratislava Rinčića, Dragana Pantelića, Dragana Džaje Radosavljevića, Gorana Stojiljkovića i mnogih drugih. Njihovi saigrači biće ljudi iz javnog života grada.

Podsećanja radi, slična utakmica odigrana je 2014. godine, pred oko 5000 gledalaca. Pod sloganom “Vodom protiv vode”  pomagalo se ugroženom stanovništvu Obrenovca, koje su zadesile poplave. Bratislav Vučković i tada je bio deo ogranizacionog tima, a prikupljeno je 17 tona hrane.

“Ako smo tada toliko namirnica prikupili za njih, zašto ne bismo i sada za naše ugrožene sugrađane? Sve će biti prosleđeno Centru za socijalni rad “Sveti Sava” koji će odrediti prioritetne porodice za pružanje pomoći.” kaže Vučković.

“Ulaznica” će ponovo biti konzervirana hrana, voda ili sredstva za higijenu.

Ovo će takođe biti prilika da se GO Palilula zbliži sa beogradskim opštinama i da ovaj humanitarni čin ima još jači efekat.

Organizaciju pomažu Perica Krstić, veterani Mašinca, veterani Palilulca, a značajnu humanitarnu pomoć pružiće i Šiloprom, Montobene, Yumis, Lovopromet i ostale lokalne kompanije.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com