Društvo

Kutije “Čepom do osmeha” i gradskoj upravi

Potpisivanjem sporazuma o saradnji između Grada Niša i humanitarno – ekološke organizacije “Čepom do osmeha”, kutije za prikupljanje čepova  će se ubuduće naći u i prostorijama gradske uprave.

U Nišu postoji na desetine lokacija na kojima se mogu ostaviti prikupljeni plastični čepovi. Među aktivnim učesnicima  su škole, društveno odgovorne kompanije i javne ustanove.

“Biće nam čast i zadovoljstvo da se ova humana akcija realizuje i u prostorijama Grada Niša, gde će ubuduće na osnovu potpisanog ugovora biti postavljene kutije za sakupljanje čepova”, kazao je gradonačelnik Niša Darko Bulatović potpisujući ovaj sporazum.

Potpisivanje sporazuma u Gradskoj kućiOn je dodao da se zahvaljuje organizatorima na spremnosti da i Grad Niš uključe u akciju, uz nadu da će saradnja biti uspešna.

Rad organizacije “Čepom do osmeha”  danas podržavaju brojne institucije i kompanije, a pokrenuta u decembru 2012. godine. Princip  je jednostаvаn i efikаsаn.

Potrebno je prikupiti čvrste plastične čepove koji se nalaze na mnogim proizvodima koji su u svakodnevnoj upotrebi. Sаkupljeni čepovi odvoze se u reciklažni centar, а prikupljenа sredstvа se koriste u humаnitаrne svrhe. Akcenаt “Čepom do osmeha” je pomoć deci sа invaliditetom kako bi se omogućilo lаkše funkcionisаnje u svаkodnevnom životu i obrazovanju. Istovremeno, na ovaj način daje i ekološki doprinos u očuvаnju životne sredine.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com