Društvo

Kup Srbije u biciklizmu na Kameničkom visu

U vožnji brdovitim stazama Kameničkog visa, u nedelju 9. aprila nadmetaće se biciklisti iz cele Sbije.  Za mlađe kategorije start prve trke je u 11 sati, dok u 13 startuju seniori, seniorke, juniori i mastersi.

Kup Srbije na poznatom izletištu nadomak Niša organizuje Biciklistički klub Naissus, a to će biti prva od 12 trka u toku godine čiji se bodovi sabiraju na kraju sezone i odlučuju o generalnom plasmanu pojedinaca i klubova.

Kako objašnjavaju organizatori, staza je kružna dužine 3.5km, a broj krugova koje će takmičari voziti zavisi od kategorije.

„Staza je dinamična i pretežno kamenita, sa dugim i strmim usponom i nekoliko tehničkih sekcija na spustu“, objašnjavaju organizatori.

Kako dodaju, u nedelju očekuju između 80 i 100 biciklista, a pored klubova iz Srbije koji tradicionalno učestvuju na trkama za MTB Kup, najavljuju i dolazak profesionalnih ekipa iz Grčke i Crne Gore.

Kamenički Vis se nalazi na 14km od Niša, na 800m nadmorske visine. Teren je izuzetno pogodan za planinski biciklizam, planinsko trčanje i planinarenje. Posebno je interesantan i speleolozima zbog blizine Cerjanske pećine.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com