Ekonomija

Kreću “letnje” isplate državne pomoći ugostiteljima i zaposlenima u turizmu, penzionerima povećanje penzija

Nove “letnje” ispate državne pomoći “ležu” danas svim ugostiteljima i zaposlenima u turizmu. Zaposleni u ovim delatnostima  dobiće po 30.900 dinara, a potom slede i  najavljenje isplate penzionerima i ostalim punoletnim građanima.

Nakon zaposlenih u ugostiteljstvu i turizmu, koji su “ugrožena” delatnost zbog posledica korona krize, završava se sa isplatom podrške privrednicima. Zatim slede isplate penzionerima i ostalim građanima u narednim mesecima.

Penzioneri će moći da računaju praktično na ukupno 5 povećanja, a isplata se očekuju do kraja ove godine, ali i u narednoj. Na račun penzionera biće uplaćeno 100 evra. Za tu novčanu pomoć neće morati da se prijavljuju kao što je i ranije bio slučaj.  Od 20. do 22. septembra biće im isplaćemo po 50 evra pomoći.

Drugu uplatu od 30 evra treba da očekuju u novembru kada će ovaj iznos dobiti i ostali punoletni građani. Treća i poslednja uplata u ovoj godini, od 20 evra, penzionerima sleduje u decembru.

Početkom sledeće godine penzioneri mogu od države da očekuju i isplatu od 20.000 dinara, što iznosi 170 eura.

Penzionere će istovremeno sledovati i godišnje povećanje primanja koje će stupiti na snagu početkom naredne godine i koje će iznositi pet odsto na svaku penziju.

Praktično primanja svih 1,7 miliona penzionera u Srbiji biće za toliko uvećana od januara 2022, što bi na prosečnu penziju od oko 29.300 dinara iznosilo 1.465. dinara.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com