Politika

Krater na putu za Nišku Banju, a turistička sezona traje

“Mesecima već stoji udarna rupa, krater, ispred semafora na Bulevaru Cara Konstantina, skretanje za Zaplanjsku ulicu, tj. Gadžin Han u naselju Nikola Tesla”, kaže Branislav Jovanović, odbornik koalicije “Niš, moj grad” u Skupštini Grad Niša.

On kaže da je nedopustivo da lokalne službe dozvoljavaju da naši sugrađani, neizbežnim upadanjem u ovaj krater, oštećuju svoje automobile pošto se radi o međunarodnom putu koji vodi ka obećanim investicijama na Loznom Kalemu.
“Ne bi ukazivali na problem da se ne radi o regionalnom  putu koji je od posebnog značaja za naš grad. Sličan problem je iza banjske rampe gde asfalt nije vraćen, na Bulevaru Srpskih junaka, gde je rađena kanalizaciona mreža. Ovo nije doprinos razvoju turizma, a sezona za turiste u Niškoj Banji uveliko traje”, zaključuje Jovanović.
Da podsetimo, Republički zavod za statistiku nedavno je izneo podatak da jedna od najstarijih banja u Srbiji, Niška Banja, u prvom tromesečju ove godine beleži pad posećenosti. Nju je posetio 541 turista, što je 8,1 odsto manje nego lane. Oni su ostvarili  3.054 noćenja,  što je pad u odnosu na 2016. godinu za čak 26,6 odsto.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com