Sport

Košarkaška ekipa iz Niša dobila poziv za takmičenje u Moskvi, ali nemaju novac da otputuju

Univerzitetska košarkaška ekipa iz Niša dobila je poziv za učešće na Međunarodnom univerzitetskom košarkaškom takmičenju u Rusiji, ali im nedostaje novac kako bi predstavili svoju zemlju u najboljem svetlu.

Profesorka Dragana Berić kazala je da su na prvom takmičenju osvojili bronzanu medalju i treće mesto u konkurenciji ekipa iz čitavoga sveta.

“Predviđeni su troškovi od 40 evra po danu, koji podrazumevaju smeštaj za 16 osoba, lokalni prevoz, ishranu i ostalo što je ukupno 5. 120 evra. Potrebno je da se obezbedi i avionska karta od Beograda do Moskve gde će se i održati takmičenje. Mi smo deo novca prikupili, ali nam još uvek nedostaje kompletna suma kako bismo učestvovali na takmičenju”, kazala je Berić.

Ona je dodala, da su kroz brojne uspehe koje su imali na drugim takmičenjima pokazali da zaslužuju da se bore i predstavljaju svoju zemlju i grad na najbolji mogući način.

“Sportisti su jedni od najboljih ambasadora  svake zemlje, i mislim da nedostatak novca ne treba da predstavlja problem da se mladi i talentovani momci i devojke takmiče ravnopravno sa svima u svetu”, kazala je Berić.

Takmičenje će se održati 27. maja do 4. juna 2019. godine u Moskvi, takmičiće se ekipe iz čitavoga sveta. Pozivamo sve one koji su u mogućnosti da pomognu da ovi talentovani momci odu na takmičenje i predstavljaju našu zemlju.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com