Kultura

Konkurs za književnu nagradu „Branko Miljković“

Početkom naredne godine biće  46. put dodeljena ugledna nagrada za poeziju “Branko Miljković”.  Ime dobitnika  biće objavljeno 29. januara 2017. godine, na dan rođenja  princa poezije, Branka Miljkovića.

Nagradu, koja se sastoji iz povelje i novčanog iznosa, tradicionalno dodeljuje Grad Niš, a organizator dodele je Niški kulturni centar. Dobitniku će nagrada svečano biti uručena tokom februara ili marta u Gradskoj kući u Nišu.

U konkurenciju za nagradu ulaze sva prva izdanja knjiga poezije objavljenih na srpskom jeziku tokom 2016. godine. Neće se uzimati u obzir ponovljena izdanja, izdanja objavljena ranijih godina, izbori iz poezije i antologije.

Potrebno je da izdavači ili autori najkasnije do 1. decembra 2016. godine pošalju tri primerka objavljenih knjiga poezije koje ispunjavaju uslove i to na adresu NKC, Stanoja Bunuševca bb, Niš 18000 (za nagradu „Branko Miljković“).

O nagradu će odlučivati žiri u sastavu Tomislav Marinković, književnik iz Šapca, Dr Dragana V. Todoreskov, književni kritičar i istoričar književnosti iz Novog Sada i Jelena S. Mladenović, doktorandkinja filologije iz Niša.

Informacije na telefon (018) 595-055 / 595-740 ili putem mejla goran.stankovic@nkc.org.rs

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com