Kultura

Koncert „Vera naša pravoslavna“ u niškom Domu Vojske

Vojni folklorni ansambl „Šajkača“ iz Niša i Ansambl narodnih igara i pesama „Venac“ iz Gračanice priredili su sinoć u niškom Domu Vojske Srbije koncert za pamćenje.

Pred prepunom salom Dom Vojske na Vidovdanskom koncertu „Vera naša pravoslavna“ smenjivali su se igrači iz Niša i Gračanice, a kao solisti pevači su nastupili su Rade Lazić, Natalija Stojanović i Aleksandra Mladenović.

Igre Šumadije, iz Bosilegradskog krajišta i leskovačke Morave, Svadbeni običaj iz Kosovskog pomoravlja, performans „Sunce Kosova“ i „Moja Vera“ samo su deo programa u kome je sinoć uživala publika u Domu Vojske.

Organizator koncerta je Komanda garnizona Niš, a podršku organizaciji koncerta dali su Studentski kulturni centar Niš, KUD „Abrašević“ i Scensko-muzičko udruženje „Srma“ iz Niša.

Vojni folklorni ansambl „Šajkača“ nastupio je pod vodjstvom koreografa Marjane Cvetković Kesar, a ANIP „Venac“ pod rukovodstvom direktorke Snežane Jovanović.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com