Društvo

Koncert “Igrajmo zajedno”

Koncetrom pod nazivom “Igrajmo zajedno” u Nišu nastavljena je realizacija projekta prekogranične saradnje Gradske opštine Medijana i bugarskog grada Montana. Predsednik Gradske opštine Medijana Nebojša Kocić i gradonačelnik Montane Zlatko Živkov istakli su značaj međusobne razmene kulturne baštine, srpskog i bugarskog naroda.

Konkretnim projektom predviđena je organizacija četiri kulturno-umetnička programa u kojima će zajedno učestvovati srpski i bugarski izvođači. Ovo je bio drugi program a sledeće dve manifestacije planirane su za sledeću godinu.

Bugarski grad Montana je projektni partner kakvog svaka opština u Srbiji treba da ima. Pružili su na ruku saradnje koju smo mi rado prihvatili, ne samo na ovom već i na budućim projektima. Jedan od njih će možda biti rekonstrukcija Parka Svetog Save, drugi nastavak ugradnje podzemnih kontejnera“-rekao je Kocić.

Gradonačelnik Montane Zlatko Živkov, ocenio je da se Gradska opština Medijana pokazala kao pouzdan i kvalitetan partner u apliciranju za sredstva IPA fondova.

Retke su opštine koje sa mnogo odgovornosti pristupaju realizaciji prekograničnih projekata, kao što je opština Medijana. Saradnik kakav se samo poželeti može. Procenili smo da zajednički rad na projektima u interesu građana i Montane i Medijane. Ostaćemo dosledni saradnji sa najvećom niškom opštinom“-rekao je Živkov.

Cilj projekta je poboljšanje turističke ponude i privlačenje turista na području Niša, odosno Medijane i Grada Montane. Projektom vrednim blizu 575 hiljada evra, predviđena je nabavka opreme za održavanje kulturnih manifestacija, izrada strategije zajedničke saradnje za promociju turizma i kulturnu razmenu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com