Društvo

Komunalna policija izdala 4 prekršajna naloga zbog neočišćenog snega

Od kada je na snazi Odluka o komunalnom redu niška Komunalna policija izdala je četiri prekršajna naloga koja se odnose na dva privredna subjekta koja moraju da plate po 55.000 dinara zbog neočišćenog snega i leda ispred objekata u kojima rade. 

Komunalna policija u današnjoj akciji kontrole čišćenja snega ispred privatnih kuća, zgrada kolektivnog stanovanja, javnih preduzeća i ustanova nije izdala nijedan prekršajni nalog.

„Od 9. januara do danas Komunalna policija kontrolisala je 234 objekta i izdala četiri prekršajna naloga koji se odnose na dva pravna lica i dva odgovorna lica  u pravnom licu, a koji ni nakon upozorenja i ponovne kontrole nisu očistili trotoar ispred poslovnih objekata u kojima rade“, rekao je za Niške Vesti zamenik načelnika niške Komunalne policije, Milan Đorđević.

Od ukupnog broja preventivnih obilaska objekta tokom ove sedmice, 59 su bile privatne kuće, 134 su bili poslovni objekti, a 16 su bili objekti skupštine stanara, dodaje Đorđević.

„Danas obilazimo i preventivno kontrolišemo niške škole. Postupak šest terenskih ekipa Komunalne policije je takav da izvrše kontrolu stanja na niškim ulicama i upozore odgovorne ako do sada nisu očistili sneg i led ispred privatnih kuća, zgrada kolektivnog stanovanja, javnih preduzeća i ustanova. i Ukoliko to ne učine i posle upozorenja izdajemo prekršajni nalog. Cilj nije da kažnjavamo, nego da upozoravamo da se građani ne bi okliznuli, pali i ozledili“, ističe Đorđević.

U niškoj Komunalnoj policiji još jednom apeluju na građane da čiste sneg i led ispred svojih objekata i da obrate pažnju na ledenice koje se sada pojavljuju na krovovima objekata.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com