Društvo

Komunalna policija: građani moraju da čiste sneg, inače slede kazne

I ove godine važi da možete dobiti novčanu kaznu ukoliko ni posle upozorenja ne očistite sneg ispred svoje kuće, stambene zgrade ili lokala. Kazne se kreću od  5.000 za građane, do 50.000 dinara za pravna lica. Do danas su samo opominjali, a sa prestankom padavina biće i kažnjavanja.

Sneg moraju da čiste svi – građani, vlasnici lokala, preduzeća, ali i javne ustanove kako ih ne bi sačekale kazne. Kazne nisu male, a zamenik načelnika Komunalne policije, Milan Đorđević apeluje na građane da se pridržavaju odluke o komunalnom redu i čiste trotoare oko svojih poslovnih prostora i stambenih jedinica.

„Sneg mora da se čisti ne samo ispred ulaza, već u širini trotoara do pet metara i celom dužinom objekta. Predviđene kazne za one koji se ogluše o ovu obavezu su izdavanje prekršajnih naloga za fizička lica do 5.000 dinara, za preduzetnike u iznosu od 10.000, a za pravna lica u iznosu od 50.000 dinara, s tim što ovde postoji odgovornost odgovornog lica u pravnom licu i tu se izdaje dodatni prekršajni nalog u iznosu od 5.000 dinara“, izjavio je Milan Đorđević.

Komunalna policija ne obilazi samo uži centar već i ostale delove grada u svih pet niških opština. Kako kažu, prvo su upoznavali sugrađane sa njihovim obavezama, a kazne će naplaćivati onima koji ne ispoštuju upozorenja.

„Doneta je odluka da sa prestankom padavina sankcionišemo lica koja ne žele da uklanjaju sneg i led. Svakodnevno je sedam ekipa na terenu, ali sugrađani su uglavnom svesni zakonske obaveze i čiste sneg prvenstveno da ne bi dolazilo do padova i povreda“, kazao je zamenik načelnika Komunalne policije, Milan Đorđević.

Nakon čišćenja dužnost građana je i da posipaju so kako se trotoari, stepenice i prilazi ne bi ledili. Zainteresovani mogu da se jave svojim matičnim opštinama i da preuzmu potrebne količine soli.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com