Društvo

Kod Doma zdravlja niče prva javna garaža

Na prostoru dosadašnjeg parkirališta kod centralnog objekta Doma zdravlja Niš počela je izgradnja prve javne garaže na dva nivoa, kapaciteta 70 mesta.

Tokom dana ovaj prostor koristiće pacijenti koji dolaze u Dom zdravlja ili korisnici uslužnog centra Policijske uprave Niš, dok bi u noćnim satima svoja vozila ovde mogli da parkiraju stanari okolnih zgrada.

Ovo je jedno od frekventnijih mesta u gradu gde, otkad je napravljen Dom zdravlja, fali adekvatan prostor za parkiranje vozila. Izgradnjom javne garaže rešićemo taj problem koji je do sada i nama i građanima zadavao dosta muka”, kaže Miloš Milošević, gradski većnik u ostavci.

Izgradnja montažne javne garaže prvi je korak u rešavanju hroničnog problema nedostatka mesta za parkiranje vozila u ovom delu grada. Njena prednost je u tome što će imati metalnu konstrukciju koja omogućava naknadno proširenje i povećanje kapaciteta.

Javnu garažu u ulici Vojvode Tankosića montira Parking servis Beograd, koji je putem javnih nabavki dobio posao. Konkurs javne nabavke sproveo je Parking servis Niš, koji celokupan posao, vrednosti 30 miliona dinara, finansira iz sopstvenih sredstava.

Izgradnjom ovog savremenog objekta dobijamo parkiralište po svim standardima i propisima. Montažnog je tipa i samo postavljanje ne traje dugo. Više vremena je potrebno da se pripremi teren za objekat. Radovi su počeli 21. juna, a očekivani završetak radova je kraj avgusta”, kaže Dejan Dimitrijević, direktor JKP”Parking servis” Niš

Iako se garaža još ne nazire, već je određena cena njenog korišćenja, koja iznosi 40 dinara po satu bez vremenskog ograničenja, dok će za stanare okolnih zgrada važiti povlašćena stanarska parking karta.

U “Parking servisu” kažu da je u toku izrada urbanističke i tehničke dokumentacije za izgradnju još jedne višespratne pokrivene garaže, čije idejno rešenje predviđa tri etaže. Ta garaža će, takođe, biti montažnog tipa, a nalaziće se na prostoru sadašnjeg parkirališta na Sinđelićevom trgu iza Narodnog pozorišta.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com