DruštvoPolitika

Koalicija Niš, moj grad : Žiteljima Kovanlučke ulice ugrožena bezbednost

Odbornici Miodrag Stanković i Branislav Jovanović zajedno sa članom predsedništva koalicije „Niš, moj grad“ Slavoljubom Stamenkovićem razgovarali su sa meštanima koji žive u Kovanlučkoj ulici.

Na sastanku, na otvorenom, meštani Kovanlučke ulice su iskazali nezadovoljstvo jer u dužem vremenskom periodu nadležni u Gradu, ne završavaju izgradnju trotoara, tako da je kretanje pešaka u velikoj meri ugroženo.

Foto: Koalicija Niš, moj grad :

„Postignut je dogovor da se nadležnima uputi pisani zahtev koji će potpisati, da se u što kraćem roku krene sa radovima, a ukoliko se zahtev ne ispuni, organizovaćemo protest i blokadu saobraćaja. Zabrinuti smo za svoju, a najviše za bezbednost naše dece zbog velike frekvencije saobraćaja i oštećenja na saobraćajnici, rupa i ulegnuća koja se opet pojavljuju. Očekujemo da se nakon izgradnje trotoara na istom zabrani i onemogući parkiranje vozila“,  izjavio je Slavoljub Stamenković, član predsedništva koalicije „Niš, moj grad“.

On dodaje da je uspešno rešen problem Igmanske ulice, gde su se građani svakodnevno suočavali sa problemima zbog katastrofalnog stanja u kome se ulica nalazi.

“Tek nakon našeg pritiska i pritiska javnosti, vlast je krenula u rešavanje ovog problema. Zbog granitnih kocki koje su bile u stanju totalnog raspadanja i postojanja rupa, građani su bili uplašeni za bezbednost kako pešaka, tako i vozača. Oni su takođe bili suočeni sa problemom poplava, kada je bilo poplavljeno mnogo kuća, jer kolektor koji se nalazi kod medicinske škole nije poslužio nameni, zbog obilnih padavina. Nadamo se da slučaj Kovanlučke ulice neće biti isti kao slučaj Igmanske ulice, a to je da se tek nakon pritiska i blokade rešava problem”, ističe on.

Miodrag Stanković, odbornik koalicije Niš, moj grad navodi da je i ulica Vojvode Putnika, čija je rekonstrukcija počela prošle godine, a naizgled nije ni završena do današnjeg dana primer kako ne treba raditi, što je dokaz loše organizovane i nesposobne lokalne vlasti.

“To nije pojava već jedno stanje koje traje u našem gradu čitavu deceniju. Podsetio bih da je za vreme prethodne vlasti od 2008. do 2012. godine izgrađeno sedam novih škola, devet novih vrtića, kao i 10 novih bulevara”, priča Stanković.

Prema rečina Branislava Jovanovića, odbornika ove koalicije postoji par mesta, gde su imovinski odnosi čisti, gde mogu odmah, angažovanjem lokalne vlasti da se urade odgovarajući trotoari.

“Meštani su vrlo skromni u svojim zahtevima. Oni su svesni da je nemoguće obezbediti nova parking mesta celom dužinom ulice, već tamo gde je tako nešto moguće. Registrovali smo desetak lokacija gde je to moguće odmah uraditi i na taj način olakšati kretanje i bezbednost meštana u Kovanlučkoj ulici”, završava Jovanović.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

3 Komentara

  1. Zamolio bih resenje problema zapusenih šahti ulicnog odvoda i njihovog nedovoljnog kapaciteta prihvata kisnice u Mokranjcevoj ulici. Prisetite se ulicne reke i poplava podruma na Paliluli nakon jacih pljuskova. Hvala na razumevanju gradskoj upravi!

    1. To će tzv gradska uprava da reši na sv nikad. Dopisivanje preko novina sa njima je neučinkovito zato što je većina njih nepismena.
      Napišite problem i odnesite u direkciju grada za urbanizam i tamo predajte u pisarnicu.
      Uradite jedno 10 kopija pa svake nedelje nosite opet tamo.
      Veće su šanse da vam neko odgovori na zahtev.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com