Politika

Koalicija „Niš moj grad“ traži da se formira anketni odbor povodom dodele stanova u ulici Majakovskog

Koalicija „Niš moj grad“ podnela je zahtev Skupštini grada Niša u kojem traži dopunu dnevnog reda, odnosno da se na sednici gradskog parlamenta formira anketni odbor povodom dodele stanova u ulici Majakovskog.

Kao razlog za to navode da je širok krug ljudi zaposlenih u javnim preduzećima, političara, funkcionera koji su na spisku za dodelu stanova, u ulici Majakovski, koje finansiraju poreski obaveznici Grada Niša.

Oni žele da se na 16. sednici Skupštine Grada Niša otvore pitanja ko je na spisku, ko je pravio spisak, pod kojim uslovima, kolika je cena kvadratnog metra, jer zašto bi poreski obaveznici finansirali izgradnju stana Nišlijama koji imaju dobra primanja i na budžetu su Grada.

„Smatramo da je ovaj konkurs trebalo da bude namenjen isključivo socijalnim grupama kako je i javnost obaveštena, ukoliko se ispostavi da su tačne informacije o kojima bruje mediji, smatramo konkurs treba poništiti i raspisati novi koji će biti namenjen najugroženijima u našem gradu“, ističu u ovoj koaliciji.

Takođe, smatraju da bi izvršna vlast trebalo da da izveštaj odbornicima Skupštine Grada o izvršenim radovima na uređenju Trga Кralja Milana sa parkom preko puta Gradske kuće i izveštaj o rekonstrukciji tvrđavskog mosta.

„Niška javnost je uznemirena dužinom trajanja radova na rekonstrukciji Trga Кralja Milana sa parkom preko puta Gradske kuće kao i dužinom trajanja radova na rekonstrukciji tvrđavskog mosta. Smatramo da je Skupština Grada Niša prava adresa gde čelnici Grada treba da podnesu taj izveštaj zbog mnogih nedoumica koje su vezane za raspisane tendere za ove radove, sposobnost samih firmi, koje su dobile poslove, da kvalitetno izvedu radove, cenu koštanja svih tih radova. Izveštaj treba da sadrži i mišljenje nadzornih organa koji su se menjali na ovim objektima i po čijem nalogu i zašto su oni promenjeni“, navodi se u obraloženju zahteva za dopunu dnevnog reda.

Ova koalicija smatra da bi izveštaj o radu trebalo da da i Кancelarije za lokalni i ekonomski razvoj.

„Tražimo godišnji izveštaj o radu КLER-a jer se radi o gradskoj instituciji koja je od presudnog značaja za funkcionisanje i razvoj grada, sa posebnim osvrtom na korišćenje sredstava iz budžeta Grada Niša kao i oročen plan poslovanja za narednu godinu“, navodi Koalicija Niš moj grad u zahtevu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

  1. Treba prihvatiti dopunu dnevnog reda i pogledati se u ogledalu. U protivnom nanosimo štetu politici SNS, Predsednika i Vlade, što nam se može gorko osvetiti.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button