Zdravlje

“Ko kreči kuću leči”, donacija građevinskog materijala za rekonstrukciju Dečije klinike

Roma Company donirala je građevinski materijal u vrednosti od 600.000 dinara iz svog prodajnog asortimana, neophodnog za renoviranje dela Kliničkog centra Niš. Ovo je jedan u nizu projekata, koje je kompanija podržala u gradovima u kojima posluje povodom obeležavanja 25 godina postojanja.

“Želim da izrazim zahvalnost direktoru „Roma company” kao i svim njegovim saradnicima na ovoj donaciji, koja će biti zaista od velikog značaja, pogotovo što ćemo sva sredstva nameniti preuređenju prostora prizemlja Dečje klinike, u kome će do kraja idućeg meseca i zvanično početi da radi Dečji urgentni centar, prvi u Srbiji”, izjavio je prof. dr Zoran Radovanović, direktor niškog Kliničkog centra.

S’obzirom na to da, smo već krenuli sa radovima i opremanjem prostora, zahvaljujući ovoj donaciji „obojićemo” prostor kako i priliči, tako da će se, nadam se, naši mali pacijenti, bez obzira na to što se nalaze u bolnici, prijatnije osećati, naravno pored toga što će im biti pružena najbolja moguća zdravstvena usluga, dodao je prvi čovek ove zdravstvene ustanove.

“Nadam se da će ovaj naš mali doprinos pomoći svima da se osećaju prijatnije u renoviranim prostorijama. Divan je osećaj darivati i zato smo povodom obeležavanja 25 godina postojanja kompanije, započeli projekat pod sloganom „Ko kreči, kuću leči” u okviru kojeg smo do sada u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kraljevu, Prijepolju i Danilovgradu donirali ukupno 3,6 miliona dinara”, kaže Nemanja Romandić, direktor Roma Company.

Saradnja sa Kliničkim centrom Niš ostvarena je kao deo projekta „Ko kreči, kuću leči”, u okviru kojeg je do sada donirano po 600.000 dinara za renoviranje Kliničko-bolničkog centra Zemun-Beograd, za nabavku i ugradnju klima uređaja za Zdravstveni centar Užice – OJ Opšta bolnica Prijepolje, kao i za nabavku i ugradnju klima uređaja za Predškolske ustanove „Olga Jovičić Rita” u Kraljevu i „Radosno detinjstvo” u Novom Sadu.

Renoviranje određenih delova Kliničkog centra Niš biće završeno do kraja 2018. godine.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com