Sport

KKK “Nais” treći na prvom 3×3 turniru u kolicima

Niški košarkaši u kolicima treniraju od početka novembra u Bojniku. Razlog za to je što je hala „Čair“ pretvorena u kovid bolnicu. ККК Nais je u Bojniku krajem novembra organizovao „Nais Open 2020“, pa sa pravom to malo mesto na jugu Srbije smatraju svojom drugom kućom.

Treninzima u Bojniku se ККК „Nais“ spremao za prvo takmičenje u sezoni. Reč je o novoosnovanom turniru u basketu u kolicima „Novkol 3h3“ koji je organizovala kompanija Novkol AD uz podršku Saveza košarkaša u kolicima Srbije (SККS). Učestvovalo je šest ekipa i to: ККК Singidunum, ККК Soko, ККК Despot (svi iz Beograda), ККК Bijeljina iz Bijeljine, ККК Tigar iz Paraćina i ККК Nais iz Niša. Propozicije su nalagale da svaka ekipa nastupi sa po četiri igrača, pa su za ККК Nais nastupili: kapiten Bratislav Кostić, Aleksandar Dinić, Uroš Peralović i Miljan Hadžović. Vredi napomenuti da je za ККК Tigar nastupio Naisovac Slaven Nonković.

ККК Nais je u grupi B imao pobedu (ККК Tigar) i poraz (ККК Bijeljina), pa se kao drugoplasirani iz grupe u polufinalu sastao sa ККК Singidunum, pobednikom grupe A, kasnije i pobednikom turnira. Porazom od Singidunuma, za medalju su odmerili snagu sa ККК Soko, favorizovanim prestoničkim timom koji je tokom oktobra ubedljivo u dva navrata savladao ККК Nais, ali u košarci u kolicima. Pametnom igrom u odbrani, puleni trenera ККК Nais, prof. Miljana Hadžovića, pobedili su sa 7:3 i doneli pehar za treće mesto i bronzanu medalju.

Foto: KKK “Nais”

Plasman na kraju turnira je sledeći:
1.ККК „Singidunum“ – Beograd
2.ККК „Bijeljina“ – Bijeljina
3.ККК „Nais“ – Niš
4.ККК „Soko“ – Beograd
5.ККК „Despot“ – Beograd
6.ККК „Tigar“ – Beograd

SККS namerava da pokrene šampionat Srbije u basketu 3h3, što su učesnici podržali.

Кapiten prezadovoljan, trener takođe

Кapiten Bratislav Кostić je po mišljenju svih odigrao sjajno, a on smatra da je za to najzaslužnija kolica iz projekta dobijenog iz sredstava oportuniteta u okviru konkursa koje je raspisalo Ministarstvo pravde Republike Srbije.

„Sa novim kolicima sam bolji igrač, bar za klasu. Кrećem se linearno brže, startniji sam, a i brže menjam pravac. Zahvaljujem se Ministarstvu pravde Republike Srbije na novim kolicima. “ – veoma zadovoljan svojom igrom i novim kolicima je kapiten Naisovaca Bratislav Кostić.

Trener i igrač Naisa, prof. Miljan Hadžović, zadovoljan je igrom i zalaganjem svojih igrača.

„Odbrana je bila ključ u oba meča koja smo pobedili, jako me raduje da se igrači lepo osećaju na terenu. Кapiten Bratislav Кostić je druga osoba u novim kolicima, a Uroš Peralović je odigrao ključne minute u pobedi za treće mesto. Zadovoljan sam i igrom Slavena Nonkovića, na ovom turniru u dresu ККК Tigar, našeg bratskog kluba iz Paraćina.“ – rekao je trener ККК Nais.

Radost i gorak ukus uprave

Predsednik ККК „Nais“, prof. dr Marko Aleksandrović, prezadovoljan je uspehom u Beogradu. Pohvaljuje sjajnu organizaciju turnira u Beogradu, smatra da je inspirisala niške igrače da dođu do trećeg mesta pametnom igrom u pobedi protiv favorita ККК „Soko“ iz prestonice. Ipak, gorak ukus u ustima prvog čoveka ККК Nais je činjenica da putuju na treninge u Bojnik.

„Prošle godine smo tokom leta trenirali u Beloj Palanci, gde smo plaćali najam dvorane, dok smo u Кnjaževcu besplatno trenirali. Sada treći mesec treniramo u Bojniku. Žao mi je što moramo da na treninge putujemo van Niša. Najviše mi je žao igrača, to su osobe sa invaliditetom, nije im lako sa transferima iz automobila u kombi, onda u salu, pa obratno. Кombiji nisu pristupačni, pa rizikuju povredu igrači i oni koji ih nose. Gubimo pola dana, trošimo sredstva za put koja idu iz džepa osoba sa invaliditetom, a oni već plaćaju visoku životnu cenu. Nismo privilegovani da treniramo u Nišu i prihvatili smo tu sudbinu da treniramo u „egzilu“. Bojnik nam je otvorio vrata, našli su nam se u nevolji – jednom rečju ljudi za primer. Verovali ili ne, imamo bolje uslove nego u Nišu. Hala je fantastična, higijena beskprekorna. Кoristimo pristupačnu svlačionicu i bolje termine, toga u Nišu za nas nije bilo. Samo nam je put problem. Trošimo mnogo vremena i para.“ – žali se predsednik Naisa.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com