Kultura

Kerber i Impresija u završnici prvog Evergrin festivala

Koncertom grupe Kerber i orkestra Impresija večeras se na Letnjoj pozornici završava prvi Evergrin festival.

Publici će se predstaviti u malo drugačijem izdanju, kroz simfo-rok koncert, pod dirigentskom palicom kompozitora Vojkana Borisavljevića, koji je i jedan od inicijatora festivala.

„Vojkan je radio nove aranžmane naših starih hitova koje ćemo prvi put izvesti sa Impresijom. Predstavićemo se u dugačijem maniru nego što je publika navikla. Doduše, mi smo već radili nešto slično pre nekoliko godina, na Unplugged koncertu u Sava centru. Eksperimentisali smo i bilo je odlično. Impresija je veliki orkestar, to su naši ljudi, a mi volimo da se oslonimo na domaće snage i nadam se dobrom koncertu“, kaže Branislav Božinović klavijaturista grupe Kerber.

Pored brojnih hitova i popularnosti koja se dokazuje velikom posećenosti njihovih koncerata, Kerberovci svojim najvećim uspehom smatraju to što su ostali dosledni sebi, ističe Bane i podseća na još jedan veliki jubilej grupe koji bi trebalo da obeleže za tri godine.

„Niš je naš grad. Ovde smo porasli, ovde smo stekli prijatelje, zasnovali porodice, ovde smo stvarali. Ostali smo svih ovih godina dosledni sebi i ideji da je Niš naš centar i naša duša. Tako je od početka, evo već, za koju godinu pune četiri decenije“, ističe Bane.

Koncert sa Impresijom počinje u 20 časova, a ulaz na Letnju pozornicu je besplatan.

Ključne reči

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Close