Zdravlje

KC Niš organizuje mamografiju za sve zaposlene žene

Sve zaposlene žene u Nišu starije od 30 godina, bez obzira da li rade u privatnoj ili državnoj firmi, moći će u narednom periodu da obave mamografski pregled dojki u Univerzitetskom kliničkom centru u Nišu (UKC).

Direktor UKC-a Zoran Perišić izjavio je danas da je tu veliku akciju pokrenuo kako bi se podigla svest o značaju skrining pregleda i ranog otkrivanja raka dojke.

“Niški Univerzitetski klinički centar mamografiju dojki obavlja godinama unazad, ali nam, nažalost, kapaciteti nisu popunjeni, a to je najbolji rani skrining za rak dojke”, izjavio je Perišić.

On je podsetio da je mart, mesec borbe protiv raka, a namera je UKC-a je da pruže doprinos toj borbi.

“U okviru ove akcije biće pregledano nekoliko hiljada žena. Krajnji cilj nam je da se kasnije žene same odlučuju za preventivne preglede, bez organizovanih akcija”, istakao je Perišić.

Kako je kazao, više firmi se već odazvalo akciji i organizovalo dolazak zaposlenih žena na mamografiju.

Žene će u njihovim firmama dobiti termine za preglede, dodao je i i podsetio da je na sajtu UKC-a broj telefona putem kojeg može da se zakaže mamografski pregled.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com