Sport

KBS “Naisus” na Tekvondo kampu u Bugarskoj

Klub borilačkih sportova „Naisus“ započeo je 2023. godinu Tekvondo kampom. Ovog puta je Bugarski gradić Teteven bio domaćin od 03. do 08.januara.

Projekat „Be activity – be a leader“ nastavlja da se razvija po planu. Nakon seminara u Nišu, Teteven (Bugarska) je ugostio ekipe iz Bugarske, Grčke, Moldavije, Rumunije, Ukrajine i Srbije.

Foto: KBS Naisus

“Nova godina počinje na najbolji način. Novine u načinu rada i taktici preneli su stručnjaci iz Grčke i Rumunije kao vodeći. Međutim, svesrdnu pomoć i znanje pružili su i ostali majstori. Nastavlja se saradnja sa GM Sakis Tsiobanoglou i Nikolaj Glavčev. Ovim i narednim projektima sufinansiranih od strane Evropske unije, nameravamo da unapredimo rad Kluba. Učinak postignut u proteklom periodu nadamo se da poboljšamo. Takođe za još bolje rezultate pomoć Grada Niša je neophodna. Prethodna godina je bila problematična jer je pomoć srozana na mizerno malo finansiranje. Na svima nama, pa i onih koji uspeju da odu na takmičenja, jeste da se borimo dalje”, kazao je Milan Anđelković”, predsednik KBS Naisus-a.

On navodi da,  jjačati stara prijateljstva i načiniti nova poznanstva je svakako primarni cilj projekta. Naučiti nešto novo kako u sportu tako i u životu može se od svakog. Posebno ukoliko se radi o inostranim druženjima.

Foto: KBS Naisus

Ekipu KBS Naisus-a (galerija) ovog puta činili su:

Teodor Mitić,
Veljko Ristić,
Pavle Kostić,
Lena Veljković,
Tašana Petrović,
Ljiljana Nikolić,
Uroš Mitrović,
Nebojša Anđelković.

“Kvantitet medalja odlika je kvaliteta i talenta naših takmičara. Bio bi daleko veći da je finansijska pomoć adekvatna. I pored toga je uspeh veliki. Ekipni plasman takođe je zavidan jer je osvojeno ukupno 70 pehara. 28 za prvo, 22 za drugo i 20 pehara za treće mesto je bilans do sada. Sa preko 180 takmičenja u Niš je KBS Naisus doneo 500 odličja. 740 zlatnih, 410 srebrnih i 350 bronzanih medalja našlo se na grudima naše dece. Ove pripreme će siguran sam pomoći u ostvarivanju boljih i većih uspeha”, zadovoljno ističe Anđelković.

Klub očekuje trenerski i sudijski seminar (04.-05.februar) koji će biti održan u Vršcu. Prva takmičarska proba biće Feniks Open (18.februar) u Nišu.

Foto: KBS Naisus

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com