Sport

Niš ima EVROPSKE šampione u kik boksu!

Članovi KBK “Niš” koji su sa reprezentacijom Srbije nastupali na Evropskom prvenstvu za juniore i kadete u kik-boksu u Skoplju, vraćaju se sa najsjajnijim odličjima!

Tri zlatne medalje donose nam Stefan Paunović, Nikola Lazarević i Erik Buza, kik bokseri koji treniraju u klubu našeg selektora, Srđana Radulovića.

Stefan Paunović se okitio zlatnom medaljom u kategoriji -81 kg, i tako ponovio rezultat iz 2015.kada je bio Evropski prvak -75 kg.u San Sebastijanu (Španija).

U Skoplju je Paunović, u veoma jakoj konkurenciji, zabeležio pobedu protiv Domaski Sebastijana (Poljske), Zuljević Luke (Hrvatska), Teker Mahsuma (Turska), i u finalu protiv Šmigić Ivana. Paunović je sva četiri meča rešio ubedljivo, odlukom sudija 3:0, i još jednom osvojio evropsko zlato.

Nikoka Lazarević, Svetski šampion iz 2016. godine, na prvom Evropskom takmičenju, osvojio je zlatnu medalju- 63, 5 kg, zabeleživši pobede protiv Cascio Franceska (Italija), Anatolii Maksimov (Rusija), i u finalu je slavio takođe sa 3:0 protiv Potuzak Frantiseka (Češka).

Još jedan predstavnik naše zemlje, Erik Buza, osvojio je najsjajnije odličje na ovom takmičenju na kojem je nastupao prvi put pod zastavom Srbije.

Prvi nastup i prva pobeda za Srbiju!

Erik je inače, zajedno sa svojim bratom Patrikom, suspendovan od strane hrvatske reprezentacije zbog neslaganja sa svojim bivšim klubom. Tada su njegovi roditelji potražili pomoć u susednim zemljama a u susret im je izašao trener KBK “Niš” i ujedno trener našeg nacionalnog tima, Srđan Radulović.

S obzirom na to da je majka iz Srbije, braća Buza dobili su pasoše i mogućnost da se bore za naš grb.

Erik je u svom prvom meču za reprezentaciju Srbije, na takmičenju u Skoplju, ostavio bolji utisak na sudije i osvojio novo zlato za našu zemlju u kategoriji do 71kg.

Jaci od suspenzije! Erik Buza sa selektorom Radulovicem. Foto: KBK Nis

Naredno takmičenje za kikboksere Niša biće učešće na Prvenstvu
centralne Srbije u Novoj Varoši, 16.09.2017. godine.

Konkurencija je bila velika, učestvovalo je ukupno 1563 takmičara iz 37 zemalja Evrope (preko 300 juniora i kadeta više nego na prošlom evropskom prvenstvu).

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com