DruštvoVirus Korona

Kazna za jednog ugostitelja u Nišu, radnik nije imao kovid propusnicu

Komunalna milicija u saradnji sa Sanitarnom inspekcijom kontolisala je sinoć 47 ugostiteljskih i objekata gde se priređuju igre na sreću. Od tog broja, posle 20 časova radilo je samo 10 objekata, a samo su u jednom zatečene nepravilnosti.

 

“Zatečen je radnik bez kovid sertifikata, tako da je pravnom subjektu napisana kazna u iznosu od 300.000 dinara, odgovornom licu 50.000, kovid redaru 30.000 dinara i licu koje je zatečeno bez kovid sertifikata 5.000 dinara”, kazao je Niškim Vestima koordinator Komunalne milicije Grada Niša Dejan Kovačević.

Ostali objekti koji su radili posle 20 časova su bili ispravni, zaključio je Kovačević.

Da podsetimo, od juče kovid propusnice za boravak u ugostiteljskim objektima, kladionicama, kockarnicama važe od 20 sati.

Ko od gostiju ne bude poštovao odluku o važenju kovid propusnica od 20 sati, umesto kao do sada od 22 časa, moraće da plati kaznu.

Ugostitelji će moći da rade bez ograničenja, a propusnice će važiti od 20 sati do zatvaranja lokala.

Kovid sertifikati su ustvari digitalni zeleni sertifikati, koji svaki građanin dobije kada se vakciniše protiv korona virusa ili kada dobije rezultate kovid testa.

Digitalni zeleni sertifikat se može dobiti na i-mejl adresu preko eUprave, što je lakši način, a takođe se može izvaditi i u najbližoj poslovnici Pošte Srbije.

Digitalni zeleni sertifikat mora da sadrži najmanje jedno od navedenog, a to su dokaz o primljenoj drugoj, odnosno trećoj dozi vakcine protiv zarazne bolesti kovid-19 kojim se potvrđuje da vakcinacija nije starija od 210 dana, ili negativan PCR test ne stariji od 72 sata, ili negativan antigenski test ne stariji od 48 sati.

U sertifikatu moraju biti podaci o dokazu o preležanom kovidu u proteklih sedam meseci, koji se potvrđuje pozitivnim PCR ili antigen testom ili pozitivan test na antitela (IgG), ne stariji od tri meseca, urađen u državnoj laboratoriji.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com