Društvo

Karićeva tribina na Pravnom fakultetu odložena do daljeg

Tribina Bogoljuba Karića „Ekonomija, mladi i privreda“, najavljena za 14.mart na Pravnom fakultetu, ipak neće biti održana. Informaciju o njenom odlaganju su, na svojoj Facebook strani, objavili pokretači tribine, studentska organizacija Prava studentska priča.

„Prava studentska priča obaveštava zainteresovane studente i javnost, da smo, u dogovoru sa Fondacijom „Braća Karić“, pomerili termin održavanja tribine „Ekonomija, mladi, privreda“, kako ovaj svojevrsni studentsko-privredni forum ne bi mogao da bude stavljan u kontekst aktuelnih političkih dešavanja.“, objašnjavaju oni.

Kako podvlače, odlaganje tribine se „nikako se ne sme shvatiti kao pobeda onih koju su u prethodnim danima pozivali na zabranu ili čak fizičko sprečavanje održavanja tribine“.

Podsetimo, kada je najavljeno Karićevo gostovanje na Pravnom fakultetu u Nišu, mnogi studenti bili su ogorčeni, a oštre kritike bile su upućene na račun ove studentske organizacije. Kako su ranije pisale Niške veste, studenti smatraju da „nema razloga za uplitanje takve politike u akademsku zajednicu“, i pitali su se „čime  je zaslužio da gostuje, pored svih naših pravih strucnjaka, sudija I advokata?“.

U organizaciji Prava studentska priča navode da će  zainteresovani studenti biti naknadno obavešteni o novom terminu održavanja tribine.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com