Društvo

Kao 1852. godine OFICIRI plešu u Nišu

Oficirski bal se ove godine organizuje po treći put, nakon što je 2015. godine, na inicijativu komandanta Kopnene vojske, posle 74 godine ova lepa tradicija obnovljena i u garnizonu Niš.

Oficiri će plesati u „Belom holu“ Doma Vojske Srbije u Nišu, u sredu 18. januara 2017. godine, sa početkom u 19 časova.

Oficirski bal u Nišu, 2016.

“Balu će prisustvovati komandant Kopnene vojske, general-potpukovnik Milosav Simović, komandant Treće brigade Kopnene vojske pukovnik Predrag Grbić, predstavnici gradskih struktura, pripadnici Vojske Srbije i drugi gosti”, kažu u komandi Garnizona Niš koja i priređuje tradicionalni Oficirski bal.

Pored umetničkog ansambla Ministarstva odbrane „Stanislav Binički“ na balu će nastupiti i plesna grupa garnizona Niš „Tamo daleko“.

Podsetimo, prvi oficirski bal održan je 1852. godine, a zasluga za postojanje ovog bala u Srbiji pripada knezu Mihailu Obrenoviću i predstavlja sećanje na oficire Drugog pešadijskog puka knjaza Mihaila i 16. pešadijskog puka Cara Nikolaja drugog Romanova, koji su sa svojim suprugama i devojkama nekada plesali.

A kako je izgledalo prošle godine na Oficirskom balu u Nišu pogledajte u videu Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

https://www.facebook.com/217288163671/videos/10153856094228672/

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com