Promo vesti

Kada ste poslednji put obavili preventivni pregled?

Prevencija bolesti obuhvata sve aktivnosti koje se sprovode kako bi se sprečila pojava bolesti, rano otkrila pojedina oboljenja i blagovremeno primenila odgovarajuća terapija.

Preventivnim analizama moguće je ne samo sprečiti određena oboljenja, već i unaprediti celokupno zdravstveno stanje.

Ukoliko prisustvo bolesti bude otkriveno na vreme, odnosno u najranijoj fazi, ponekad je za sprečavanje njihovog razvoja dovoljna samo promena loših životnih navika. Kod bolesti koje se otkriju u ranoj fazi, mogućnosti za primenu terapije i šanse za izlečenje su velike.

Šta podrazumeva preventivni pregled?

Preventivni sistematski pregled obuhvata opšti klinički pregled, standardne laboratorijske analize i određivanje dodatnih medicinskih ispitivanja u zavisnosti od nađenog stanja ili faktora rizika.

Poliklinika Human je za Vas pripremila specijalni prolećni panel, ujedno nazvan i „mini sistematski pregled“ kojim ćete proveriti svoje zdravstveno stanje. Panel sadrži pregled lekara opšte prakse i osnovne biohemijske analize krvi.

Šta podrazumeva pregled opšte prakse?

U poliklinici Human pregled lekara opšte prakse podrazumeva razgovor o Vašem zdravstvenom stanju, eventualnim tegobama i poteškoćama. Lekar sluša rad srca i pluća, pregleda gornje i donje disajne puteve, pregleda trbuh, meri krvni pritisak i puls i radi EKG.

EKG je zapis električne aktivnosti srca na površini kože. Snimanje je potpuno bezbedno i bezbolno i za ovu metodu ne postoje kontraindikacije. Njime se kontroliše rad srca i kako ono reaguje na nadražaje, impulse koje iniciranju njegove kontrakcije.

Koje su osnovne biohemijske analize krvi u „Prolećnom panelu“?

Tim lekara opšte prakse poliklinike Human je pažljivo birao analize za prolećni panel, kako bi isti dao najbolje efekte. Analiziraju se krvna slika i celokupni pregled urina, kao osnovi pokazatelji zdravlja, zatim holesterol, trigliceridi, glukoza – najznačajniji izvor energije i pokretač svih aktivnosti u našem telu, urea i kreatinin – jedni od najvažnijih za analizu naših bubrega, AST i ALT – jetrini enzimi, za proveru rada jetre.

Šta treba znati pre odlaska u laboratoriju?

Uzorkovanje se radi ujutru, pre doručka. Dan pre odlaska u laboratoriju se preporučuje konzumiranje lakše hrane, i ne bi trebalo konzumirati alkohol. Za celokupni pregled urina neophodno je da to obavezno bude prvi jutarnji urin.

Poliklinika HUMAN
Bul. Dr. Zorana Ðinđića 15
018/538-889
018/538-890
060/23-02-023
FaceBook
www.poliklinikahuman.rs

 

 

I najbolji rade sistematski, zašto ne biste i Vi?

 

Dobro došli u polikliniku HUMAN !

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com