Lica Niša

Kad mačke nema miševi (čitaj pacovi) kolo vode. Ogroman broj PACOVA mili kod Apelacionog suda (VIDEO)

Nije retka situacija da vidite pacova, ali stanovnici Niša kod Apelacionog suda već danima ne mogu da prođu pored kontejnera koji se nalaze pored samog parka, zbog velikog broja ovih životinja. Kontejneri se nalaze pored nekadašnjeg javnog WC-a, pa sugrađani smatraju da je upravo to razlog pojave pacova u njihovom delu grada.

 

“Neverovatno je kako slobodno šetaju. Ne plaše se ničega, ni kada bacamo đubre, tu prolazimo, ni od automobila, voza. Odomaćili su se.”, govori sugrađanka za Niške Vesti.

Oni dodaju da im nije svejedno, jer je broj pacova zaista veliki. Ima ih i velikih i malih. Ne znaju od kada su tu, tek nedavno su ih deca primetila jer su niža, ističu. Znaju da se oni brzo razmnožavaju i strahuju da će im ući u kuće. Naravno, najviše ih je strah zaraznih bolesti koje prenose.

Šteta koju sivi pacov pričinjava

Sivi pacov može da živi svuda, i u gotovo nemogućim životnim uslovima. Ipak, najradije naseljava mesta koja su izvor hrane – magacine, fabrička postrojenja, pekare, ugostiteljske objekte, ljudske domove i bolnice. Veoma su lukavi i vešti i dugo vremena su u stanju da se provlače neopaženo.

Obzirom da sivi pacov prolazi najrazličitija mesta na putu do staništa gde će imati dobre uslove za život, na krznu, u urinu, izmetu i pljuvački nosi razne patogene mikroorganizme. Izazivači su raznih bolesti koje po poreklu mogu biti virusne, bakterijske, parazitske, gljivične i zoonaze. Bolestima može da zarazi ljude i domaće životinje.

U potrazi za hranom grickaju sve što im se nađe na putu – drvo, plastiku, metal, tkanine, električne instalacije. Često su uzroci poplava, požara i raznih kvarova.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

8 Komentara

 1. Ništa novo. Uvek ih ima na tom mestu. Niko ne reaguje. Šire zarazu. Živela sam u ul. Vojvode Gojka pre desetak godina i često sam prolazila pored tih kontejnera, a pacova je tu uvek bilo. Mada, čini mi se da ih je sada mnogo više, nakotili se. Strašno!

 2. To nije ništa novo, to je godinama unazad tako vazda su trčali po parku preko puta apelacionog a stambeni prostor im je stari javni wc.

 3. Ima vec neko vreme kako sam ovo ocekivala. Nastavite sa sterilizacijom ulicnih macaka i dalje. Sad su pacovi,pa zmije i tako redom…

 4. Uzas i katastrofa!!! Zivim u blizini i imam tri deteta u parku pored smo stalno,ali od sada nikada vise😡😡😡😡

 5. Dace Bog da pacovi, misevi i ostali glodari preplave ceo Nis i celu Srbiju!
  Obzirom koliko se BEZDUSNO, OKRUTNO i PSIHOPATSKI ne-ljudi i njihova deca (tj. primitivci i selci koji su preplavili Nis i ostale urbane i seoske sredine) ponasaju prema mackama i macicima, ubijaju ih, muce, zlostavljaju teraju, ne daju zastitarima da im pomognu i nahrane/napoje ih (pogotovu u toku surovih vrucina i mrazeva)- to i zasluzujemo!
  Nigde u svetu ne videh poremeceniji narod koji ima tako urodjen refleks mrznje i agresivnosti prema mackama kao Srbi i ostali sa Balkana. Pa jos kad pocnu da naredjuju drugima da ih ne hrane, ne lece, ne cuvaju, da ih mrze i ubijaju…… ludilo na delu.

  1. Треба ставити отров,за 3 дана је све готово,

 6. Баш фина нека господа у том суду кад бацају као ђубре ко зна шта и ко зна где……(само не где треба).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com