Politika

Jug Srbije bez ministara u novoj Vladi

Minulog vikenda, nakon sednice Predsedništva Srpske napredne stranke, objavljena su imena ministara u novoj Vladi Srbije, a medju njima nema nijednog ministra sa juga Srbije.

Iako još nisu poznata imena svih ministara, jer bi Socijalistička partija Srbije trebalo danas da predloži svog kandidata za ministra prosvete, a Srpska napredna stranka trebalo bi da saopšti ime ministra bez portfelja i imena potpredsednika vlade, poznavaoci političkih prilika veruju da su male ili nikakve šanse da to bude neko iz Niša, Vranja, Leskovca, Pirota ili drugih mesta sa juga Srbije.

U Nišu je bilo nezvaničnih najava da će se u novoj Vladi naći poverenik SNS-a Zvezdan Milovanović i poslanici SNS-a Jeleni Žarić Kovačević, ali to se nije dogodilo.

Stanovnici juga Srbije za sada će morati da se zadovolje glasovima svojih poslanika u Skupštini Srbije, a medju 250 poslanika njih je 27, što je u odnosu na prethodni saziv Skupštine više za tri.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Ključne reči

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Close