# IstaknuteEkonomija

Jubilarni sajam automobila na novoj podlozi i sa najviše brendova do sada

Jubilarni XV Sajam automobila u Nišu donosi 15 srpskih i 15 niških premijera i možda jednu regionalnu.

Ovogodišnji Sajam automobila se održava od 4. do 6. oktobra u  Hali “Čair” uz brojne prateće programe. Niški sajam je najposećenija privredno-turistička manifestacija.

Podatak da je u svetu povećana prodaja automobila za 6% ohrabruje dilere koji i od ovog sajma očekuju dobru prodaju.

Dragoslav Pavlović, gradonačelnik Niša; Foto: Niške Vesti

Na više od 2.000 kvadrata biće ponuđeno ono najbolje što trenutno jeste na našem tržištu.

„Zaista je zadovoljstvo da imamo ovako posećan sajam u našem gradu i nadamo se da će u narednim godinama biti više izlagača i više premijera. Očekujemo veliku posetu“, rekao je gradonačelnig Dragoslav Pavlović.

Ono što je obradovalo kako organizatore tako i izlagače jeste vest da će jubilarni sajam biti održan na novoj podlozi Hale „Čair“ potvrdila je danas direktorka SC „Čair“ Branka Aranđelović. Oni koji prate sajam znaju da je svake godine upravo podloga bila kamen spoticanja i to u bukvalnom značenju.

Saša Đorđević, menadžer Sajma automobila; Foto: Niške Vesti

„Jubilarni sajam biće u znaku broja 15, biće 15 srpskih i 15 niških premijera. Okupićemo 20 brendova automobila, što je najveći broj do sada. Mnogi brendovi i auto-kuće nas podržavaju od prvog sajma, a svake godine nam se pridružuje po neki novi diler automobila sa novim brendovima. Uglavnom su to automobili kineske proizvodnje, koji su već tu na našem tržištu”, kazao je Saša Đorđević, menadžer sajma automobila.

City Marketing Centar koji je organizator sajma očekuje oko 20.000 posetilaca iz čitavog regiona.

Jubilarni sajam pruža ljubiteljima automobila i motora jedinstvenu priliku da se upoznaju sa najnovijim trendovima u automobilskom svetu, uz bogat program koji uključuje brojne popuste i poklone. I sve to iz prve ruke, uz savet i razgovor sa licenciranim prodavcima najtraženijih brendova.

Na oktobarskom sajmu biće predstavljeni najnoviji modeli motora, automobila, komercijalni i teretni program. Posetioci će imati priliku da pazare nova kola ili motor uz sajamski popust i atraktivne poklone.

Sajam će okupiti vodeće auto kuće i distributere koji će predstaviti svoja najnovija vozila i inovacije: brendovi: Renault, Dacia, Volkswagen i Audi  Peugeot, Suzuki, Opel, Honda, Vespa, Piaggio, Aprilija i novi brendovi QJ Motor, Zontes i Segway Mercedes , Škoda, Ford, MG , Geely, KIA, Toyota, Citroen, Motogrini, SWM, Mercedes, Nissan, Cenntro i dr.

Za sve dodatne informacije možete naći na sajtu www.sajamautomobila.com.

Ulaznice za Sajam mogu da se kupe na blagajni Hale po ceni od 300 dinara, dok je cena ulaznice za grupne posete (preko 10 osoba) 200 dinara po osobi. Vrata sajma biće otvorena od 10 do 20 sati.

Kako je ovo jubilarni sajam, svake godine Hala „Čair“ postaje tesnija za izlagače, a ponuda sve bogatija pa se i pred početak ovogoišnjeg sajma pričalo o potrebi da NIš konačno dobije Sajmište.

Gradonačelnik Dragoslav Pavlović najavio je da Niš što pre mora da dobije novi veći sajamski porstor.

„Hala „Čair” je objekat sportske namene, pa smo na prethodnom sastanku razgovarali o proširenju prostora, mada se o tome govorilo ranije. Nišu je potreban jedan ekspo centar, veći prostor, kako bi sajmovi ovog obima i karaktera mogli da budu izlagani na najbolji mogući način. Grad se mora opredeliti u tom smeru ka izgradnju novog objekta u budućem periodu. Nadam se da ćemo u tome i uspeti”, kazao je gradonačelnik Dragoslav Pavlović.

O izgradnji novog Sajmišta može da se razmišlja tek za godinu dve, kaže Pavlović.

„Kako ove godine idu dve velike izgradnje a to su Porodilište i Narodni muzej, najrealnije trenutno je da se o Niškom sajmištu razmišlja 2027. godine. Za sada postoji idejno rešenje a lokacija je Lozni kalem kod Niške Banje“, rekao je gradonačelnik u razgovoru sa niškim distributerima automobila za koje je upriličen prijem u Gradskoj kući.

Na sastanku je bilo i reči o tome da grad prateći zbivanja na tržištu automobila mora da razmišlja i o novim punjačima za elektromobile. Gradonačelnik Pavlović je najavio i skorije postavjkanje nova četiri punjača na auto putu u blizini Niša.

@niskevesti.rsXV sajam automobila u Nišu. Od 4 do 6. Oktobra.Hala Čair.♬ Cars Machine – Andri Irawan

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com