Politika

Jovanović: Za Nišlije novogodišnja jelka, a u Leskovcu evropski stadion

„Piroćanci prednjače u zaradi u odnosu na Nišlije, u Leskovcu se gradi velelepni stadion koji je obišao i predsednik države, dok je u Nišu kao bomba odjeknula vest da od gradskog rukovodstva dobijamo novogodišnju jelku kod Delta planeta, samo još ne znamo ko će je kititi“, kaže Branislav Jovanović, odbornik koalicije „Niš, moj grad“ u Skupštini Grada Niša.

On ističe da je žalosno što je Niš marginalizovan po prosečnim platama i da na jednoj strani imamo enormna primanja u Beogradu, Savskom vencu, na Vračaru (127.503 dinara), Novom Baogradu, a sa druge strane stoji Niš koji je, kako kaže, čak i iza manjih gradova po zaradama.

„U Pirotu je prosečna plata u avgustu bila 73.190 dinara, u Nišu 72.291 dinar, a u Niškoj Banji svega 58.069 dinara. I dalje smo na margini, iako imamo dva ministarstva koja treba time da se bave, a slušamo bajke svakodnevno“, tvrdi Jovanović.

Prema njegovim rečima okolni gradovi rešavaju problem kanalisanja i prečišćavanja otpadnih voda, nalaze strateške partnere za Parking servis i Akva park, a niški čelnici se još uvek bave parkovima, zelenilom i krpljenjem rupa.

„Ništa od kvantaške pijace, azila za pse, Ekspo centra, deponije, mostova, izmeštanja pruge, botaničke bašte, novih fabrika, bulevara, ambulanti, škola, obdaništa…Krenulo se sa rekonstrukcijom infektivne klinike koja je bila u centru pažnje poslednjih godina, ali najveći problem u gradu je, ipak, zapušteno porodilište. To je pokazalo i istraživanje korisnika usluga Kliničkog centra, a na sednici Skupštine nam je obećano da će se to rešiti. Sa druge strane niču na svakom koraku privatni objekti u oblasti zdravstva što je posledica nezadovoljstva usluga u državnim ustanovama“, zaključuje Jovanović i dodaje na kraju:

„Nezadovoljstvo u svim oblastima, a mi da mislimo na novogodišnje jelke, dosta nam je „hleba i igara“, radite nešto konkretno, a ne samo da se slikate i pričate.“

.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com