Politika

Jovanović: Sve sumornija slika u našem gradu

Branislav Jovanović, odbornik koalicije “Niš, moj grad” u Skupštini Grada, oglasio se saopštenjem u kome je izneo svoju ocenu o trenutnom stanju u gradu.

Saopštenje prenosimo u celosti:

„Ovih dana  glavna tema u Nišu su grip i poskupljenja. Zagađenost vazduha već polako pada u zaborav iako smo i na tom polju šampioni, a prednjačimo i po tragedijama (sudar voza i autobusa u Donjem Međurovu i žrtve gripa) i udarnim rupama koje su, u vidu kratera, noćna mora za Nišlije”, kaže Branislav Jovanović, odbornik koalicije „Niš, moj grad” u Skupštini Grada Niša.

On kaže da polako pada u zaborav priča o boljem životu i reformama koje su čelnici Grada obećali.

„Najaktuelnije je poskupljenje hleba gde smo takođe prvi u Srbiji „povukli nogu”, a evo i mali privrednici masovno skidaju reklame sa svojih objekata, kako čitamo u medijima, zbog nepodnošljivih dažbina”, ističe Jovanović.

On podseća i na skorašnje poskupljenje zimskih računa Gradske Toplane i do 40 posto, koji će tek eksplodirati, na povećanje poreza na imovinu od pre par godina i do 300 posto, a, kako kaže, sadašnji gradonačelnik tek sada „ubira kajmak”.

„Sve sumornija slika u našem gradu kulminira. Priče o velikim investicijama u Aerodrom posle izmeštanja pruge i samo izmeštanje pruge, kako čusmo iz Ministarstva saobraćaja biće tek 2021. ili  2022. godine, dakle ni na vidiku. Pričaju o novim fabrikama i investicijama, od toga ništa, a auto put do Dimitrovgrada se radi skoro osam godina i još idemo Sićevačkom i Grdeličkom Klisurom. Gde vam je auto put do Merdara i brza pruga do Dimitrovgrada? Pritom, 80 posto mladih sa niškog Univerziteta želi da ode iz ovog grada”, naglašava Jovanović i dodaje na kraju:

„Dok se vi u gradu i niškim opštinama baškarite u penzijama, platama i novim  službenim automobilima koje vidimo da vozite na niškim ulicama, Niš je u beznađu, a glavna preokupacija vam je kako da postavite i popločate Trg Kralja Milana kineskim granitom (ništa od parole „kupuj domaće”) ili da nabavite najskuplje softvere po Gradskoj upravi i javnim preduzećima koji se kreću od 20 do 350 miliona dinara. Eto, to je tužna slika našeg grada koji vode nesposobni ljudi bez rezultata već skoro osam godina”, zaključuje on. 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com