Politika

JOVANOVIĆ: Predlog za povećanje cena u JKP “Mediana” pokriće za nesposobnost

„Po proverenom modelu kako su gradski čelnici upropastili JKP „Gorica“ i stvorili gubitak od više stotina miliona dinara, polako, ali sigurno tim putem ide i JKP „Mediana“. Mi smo pre više godina javno ukazivali da će smenom tadašnjeg menadžmenta i dovođenjem poslušnika, JKP „Mediana“ doći u probleme. Proćerdane su zalihe od oko 400 miliona dinara, koje je JKP „Mediana“  imala kod Grada i nastali su problemi koje menadžment pokušava da reši povećanjem cena odvoza smeća, što će koštati naše sugrađane“, kaže Branislav Jovanović, odbornik koalicije „Niš, moj grad“ u Skupštini Grada Niša.

Jovanović kaže da je neodrživa odluka nadzornog odbora JKP „Mediana“ da se cene za odvoz smeća za građane značajno povećaju u ovim vremenima i treba je staviti van snage. Ako je JKP „Mediana“ u problemima, Grad treba da razreši menadžment i da pomogne ovo gradsko preduzeće“, apeluje Jovanović i pita gradske čelnike:

„Kako pomažete strane i domaće investitore, gradeći im putnu infrastrukturu i kružne tokove sa specijalnim svetlom, fontanama i luksuzom u teškim vremenima?“

On ističe da je upozoravao na sumanutu nabavku voznog parka u JKP „Mediana“, po ceni i po broju vozila, i govorio da nema uporišta u povećanom obimu posla u gradu i na enormnim kreditnim zaduženjima preduzeća.

„Pozajmnice JKP „Mediana“ drugim gradskim preduzećima,  rasipničko trošenje para na reprezantaciju, na klupe i korpe za otpatke kod konkurentskih firmi, iako to JKP „Mediana“ sama radi, na čišćenje žvaka sa ulica i postavljanje Pauna u Čairu, trošenje u turističkim centrima,  plaćanje medija, neodgovorno partijsko zapošljavanje dovelo je do predloga za  povećnje cene odvoza smeća, što je novi udarac po džepu Nišlija“, zaključuje Jovanović.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Bane lepo ukazuje na servilnost direktora Dragoslava Pavlovića i razlog propadanja JKP “Mediana” – menjati ili nestati !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com