Politika

JOVANOVIĆ: Predlažem formiranje višestranačkog anketnog odbora

Niški odbornik Branislav Jovanović podneo je predlog za dopunu dnevnog reda 11. sednice Skupštine Grada Niša koja će se održati u četvrtak 22. aprila, odbornika koalicije “Niš, moj grad”, Branislava Jovanovića.

Na osnovu člana 77 Poslovnika o radu Skupštine Grada Niša, on ima pravo da uloži zahtev za dopunu dnevnog reda tačkom koja glasi: Formiranje višestranačkog anketnog odbora koji će preispitati poštovanje zakona od strane Ljubivoja Slavkovića, bivšeg zamenika gradonačelnika, u toku obavljanja odgovornih funkcija u gradu, sa posebnim osvrtom na saradnju sa niškim gradonačelnicima.

“Bivši zamenik gradonačelnika Niša, gospodin Ljubivoje Slavković, uhapšen je, 23. marta ove godine, zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj u preduzeću Blok signal i izrečena mu je mera zabrane prilaženja, sastajanja i komuniciranja sa određenim licima. Kako se radi o potencijalno društveno opasnoj osobi i čoveku koji je vodio Grad, tražim da se formira nezavisna komisija – anketni odbor koji će nepristrasno ispitati dosadašnji rad gospodina Slavkovića i o tome obavestiti Skupštinu u roku od 30 dana”, ističe Jovanović.

Ovaj niški odbornik dalje objašnjava da, kao čelnik Grada, čovek od najvećeg stručnog i moralnog kredibiliteta, Ljubivoje Slavković, obavljao je najvažnije poslove u gradu, borio se protiv korupcije i kriminala, podsticao hapšenja i davao podstrek i podršku što logističku, što stručnu toj borbi, kaže Jovanović.

“Anketni odbor bi posebnu pažnju trebao da obrati na period njegovog rada u posebno otvorenoj kancelariji za njega u Tržnom centru „Kalča“ gde je radio na poslovima rešavanja imovinsko pravnih odnosa na budućoj trasi zaobilazne pruge oko Niša, pritom primajući punu penziju i platu. Kako vidimo, radi se o osobi kod koje postoji sumnja za sklonost zloupotrebama, a, kako smo čuli, Grad pregovara i sa privatnom firmom MGF „Promo“ doo Niš oko Tržnog centra Srbija koja sa niškim „Građevinarom“ za taj objekat duguje Gradu blizu milijardu dinara. U ovoj firmi je gospodin Slavković bio jedan od rukovodioca, a do hapšenja je možda učestvovao u pregovorima sa gradom kao čovek od poverenja i ugleda na rešenju tog problema gde je Grad sve izgubio”, ističe Jovanović.

On predlaže formiranje višestranačkog anketnog odbora koji bi radio u petočlanom sastavu, na predlog predsednika Skupštine Grada, uz zahtev da jedan od članova bude predstavnik opozicije, a rok za podnošenje izveštaja je 30 dana od momenta formiranja da bi se sprečilo eventualno štetno delovanje na okolinu i ostale dojučerašnje bliske saradnike koji su mu odavali priznanje za nemerljiv, stručan rad i veliko iskustvo koje je krunisano ovim poslovnim poduhvatima, pa je u jednom trenutku figurirao i za mogućeg gradonačelnika Niša, završava niški odbornik.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

  1. Čitam sugestiju na JV da se usredsredite na trenutnu otimačinu. Akcenat se baca na mentorku i stranačku snahu A. Božanić, koja se udomljuje za veliki novac u Parking servisu, kupuje stan od 150 m kv, zapošljava “supruga”, devera, brata itd…. strašno !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com