Politika

Jovanović: Niš, grad afera i skandala

„Nepsosobni, nestručni, korumpirani i neorganizovani kadrovi vode Niš već deset godina, a rezultat toga je pljačka para sa računa Narodnog univerziteta, samozapošljavanje bivšeg direktora Turističke organizacije u toj ustanovi, gradnja Tržnog centra Srbija i robne kuće na toj lokaciji, a vrhunac nekompetentnosti kadrova vladajuće stranke je ulica Svetolika Rankovića koja, kako rekoše sugrađani, „tone kao Atlantida“ posle prve kiše. Ljudi, ko je odgovoran za korupcionaške afere i potonuće, ne samo jedne ulice, nego celog Niša?“, pita Branislav Jovanović, odbornik koalicije „Niš, moj grad“ u Skupštini Grada Niša.

On kaže da je debakl ulice Svetolika Rankovića „kap u punoj čaši skandala“, jer toga ranije nije bilo. Jovanović apeluje na državne organe da se oglase i saopšte ko je odgovoran za nestručan i nesavestan rad.

„Ukazivali smo da se rehabilitacijom ulica posao nabacuje određenim firmama i ne menja kolovozna konstrukcija, vodovodna i kanalizaciona mreža“, podseća on.

Jovanović traži odgovornost za pljačku para sa računa Narodnog Univerziteta, jer bez pomoći i znanja bivših direktora i radnika to nije moglo da se desi, a radnici, kako tvrdi, ne primaju platu.

„Tražimo odgovornost i ko je omogućio, mimo zakona, samozapošljavanje bivšeg direktora Turističke organizacije Niš jer je očigledno neko od predstavnika Grada sa njim zaključio ugovor o radu, omogućio mu da na taj način dobije sudski spor sa gradom i vrati se na posao, a štetu će platiti građani Niša i poreski obaveznici zbog kumovskih i partijskih veza“, kaže on.

Odbornik koalicije „Niš, moj grad“ kao vrhunac korupcionaških afera u gradu navodi činjenicu da je neko pregovarao i omogućio investitoru da u okviru Tržnog centra Srbija sagradi robnu kuću, a da Grad ništa ne prihoduje od toga.

„Rukovodstvo grada je sve to gledalo i ništa nije preduzelo, zastarelo je potraživanje grada, a niko se ne oglašava ko je odgovoran, šteta je više stotina miliona dinara“, zaključuje Jovanović i dodaje na kraju:

„Sve nas vuče nadole, pa čak nam se i tlo pod nogama pomera posle kiše, jer gradonačelnici se menjaju, ali princip je vladajućoj stranci uvek isti „budi naš, pa radi šta znaš“. Zato nam tako i ide.“

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

  1. Vlast je vlast i svi se u nju guraju da bi mogli da rade šta im vollja sa zaledjinom. Nije se baš oduvek tako moglo ali je to postalo šablon i normalnost.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com