EkonomijaPolitika

Jovanović: Javna komunalna preduzeća u Nišu bespovratno tonu

Branislav Jovanović, odbornik koalicije “Niš, moj grad” u Skupštini Grada, oglasio se saopštenjem povodom ekonomske situacije i poslovanja javno komunalnih preduzeća u Nišu.

Saopštenje Branislava Jovanovića prenosimo u celosti:

„JKP „Gorica” opustošena, a dug od 400 miliona dinara pokrio je Grad, ali i dalje nema odgovornih. „Divljana” postala avetinjsko mesto, a nekada je krasio žamor dece, PU „Pčelica” zatvara  kantine, a dobila 44 miliona dinara od Grada, za početak.  Poslednji primer je JKP „Tržnica” kojoj je odlukom  Gradskog veća odobreno 25 miliona dinara, a bivši direktor je fino nagrađen funkcijom u nadzornom odboru JKP „Gorica”. To je tužna slika javno komunalnih preduzeća i ustanova u Nišu koje ova lokalna vlast sistematski uništava, evo, već osma godina”, kaže Branislav Jovanović, odbornik koalicije „Niš, moj grad” u Skupštini Grada Niša.

Jovanović kaže da je sledeće preduzeće koje će se naći na dnevnom redu niške Skupštine, najverovatnije, JKP „Mediana” koja kupuje osamnaest radnih vozila, a pritom je, kako pojašnjava, gurnuta u kredit od 1,2 miliona evra.

„Čujemo da se u ovom javno komunalnom preduzeću širi  „sindrom”  kupovine softvera za knjigovotstveno finansijkse usluge koji će u narednim danima biti plaćen oko 16 miliona dinara, a čujemo i da je gori od postojećeg”, ističe Jovanović.

On pita niške čelnike:

„Gospodine gradonačelniče, ko diriguje ovu kupovinu i prodaju magle u isto vreme? Koliko znamo i u Gradskoj upravi je predviđena kupovina softvera u vrednosti od  350 miliona dinara, a prva rata ove godine je 70 miliona dinara. Obećali ste na sednici Skupštine Grada Niša da to nećete platiti, ko da vam veruje kad, evo, sada imamo novi primer u JKP „Mediana”.

„U međuvremenu, dok niške firme propadaju, u jednoj našoj ustanovi uveliko su se pripremali sendviči za Beograd, a uz to je neko morao da plati i autobus. Kada i ko će stati na put ovima koji su gladni , što sendviča, što funkcija, dok Niš bespovratno  tone”, zaključuje Jovanović.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com