Hronika

Još uvek traje potraga za trojicom zatvorenika iz KPZ-a

Trojica prekšrajaca koji su se juče ujutru udaljili iz Kazneno-popravnog zavoda u Nišu još uvek nisu pronađeni. Kako su rekli iz Policijske uprave u Nišu, za njima se intenzivno traga.

Oni su se udaljili iz trećeg paviljona, a nikome nije jasno zašto su otišli iz zatvora kada je jedan trebalo da izađe za sedam dana, drugi za deset, a treći za mesec i po dana.

U zatvoru se saznalo da ih nema juče ujutru na prozivci.

Kako saznajemo oni su pobegli iz niškog zatvora tako što su iskopali rupu na zidu čajne kuhinje, zbog čega je jedan pripadnik Službe za obezbeđnje suspendovan. U Upravi za izvršenje krivičnih sankcija kažu da je on suspendovan do okončenja disciplinskog postupka.

Nejasno je zašto su prekršajci pobegli iz zatvora jer im je veoma malo ostalo do odsluženja kazne. Jedan od njih, i ranije je ležao u zatvoru u Nišu pa se sumnja da je on inicijator bekstva.

“Sva trojica su bila u trećem paviljonu, odnosno delu gde se nalaze zatvorenici koji imaju prekršajne kazne. I taj deo se zaključava, jer oni ne smeju da se mešaju sa osuđenicima. Izvukli su ciglu iz zida na čajnoj kuhinji i tako otišli iz zatvora. Nisu se javili tokom prozivke, pa se odmah proširila priča među zatvorenicima da ih nema”, saznaju Niške Vesti.

U Upravi za izvršenje krivičnih sankcija ranije su rekli medijima da nije reč o bekstvu zatvorenika već o njihovom udaljenju. Kažu da u tom delu ne p

Međutim u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija kažu da nije reč o bekstvu već o udaljenju iz zatvora. U tom delu postoje karaula, ograde stražari i druge fizičko – tehničke prepreke tako da isključivo može da se govori o udaljenju, a ne o “bekstvu.

 

Pobegla tri osuđenika iz KPZ-a Niš?

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com