Društvo

Još uvek neizvesno izmeštanje pruge u Nišu

U toku je realizacija projekta izmeštanje pruge koja prolazi kroz Niš, ali kako bi pruga bila izmeštena, potrebna je izgradnja nove oblizanice. Izmeštanje pruge je najavljivano decenijama, ali do sada ništa nije realizovano, do danas datum početka radova nije preciziran. Izmeštanjem bi se postigla, pre svega, veća bezbednost građana, ali i smanjile gužve u saobraćaju.

“U ovom trenutku najveci problem pravi MIN-ova zgrada koja se nalazi za budućoj trasi te pruge. Mašinska industrija Niš je u stečaju, a u zgradi trenutno živi pet porodica koje trenutno nemaju vlasništvo nad tim stanovima, već samo korišćenje. Onog trenutka kada  se grad, porodice i Železnice budu dogovorile na koji način će te porodice biti trajno smeštene, da oslobode stanove i da ta zgrada bude srušena i bude napravljena nova buduća trasa, rekla je gradonačelnica Niša, Dragana Sotirovski.

Prema njenim rečima, Grad je stanarima ponudio stanove, Gradsko veće, niti bilo ko ,ni na koj način ne može da otudji ili da besplatno, tako će biti neophodno da porodice plaćaju minalnu kiriju u iznosu od 6000 – 7000 dinara mesečno, s obzirom na to da nisu vlasnici stanova.

Gradonačelnica je dodala i da se razmatra se i uvodjenje lakošinskog prevoza, odnosno vraćanje tramvaja na sadašnjoj trasi pruge.Rokovi za sada, nisu poznati još uvek.

“Nismo precizirali rokove, imali smo jedan veoma konstruktivan razgovor sa predstavnicima železnica i porodicama. Jedna od pet porodica se javila i potvrdila da je saglasna da udje u gradski stan. Izmeštanje pruge je pre svega planirano zbog bezbednosti gradjana, veliki je kolaps u saobraćanju, naročito u prepodnevnim i popodnevnim časovima”, završila je gradonačelnica.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com