Zdravlje

Još jedno priznanje niškom lekaru Dušanu Milisavljeviću

Udruženje otorinolaringologa Srbije (UOS) uručilo je zahvalnice “Blic fondaciji” za prikupljanje novca za opremanje porodilišta u Srbiji aparatima za neonatalnu dijagnostiku sluha. Idejni tvorac ideje je niški lekar, Dušan Milisavljević, koji je takođe dobio zahvalnicu.

Direktor klinike za ORL i maksilofacijalnu hirurgiju i predsednik UOS prof. dr Nenad Arsović istakao je značaj akcije “Blic fondacije”, koja je do avgusta prošle godina obezbedila aparate za skrining sluha za sva porodilišta u Srbiji.

“Sa oštećenjem sluha rodi se četvoro od hiljadu dece. Ranim otkrivanjem oštećenja na vreme korigujemo nedostatke i utičemo na njihov razvoj ” rekao je Arsović i zahvalio i kolegi iz Niša Dušanu Milisavljeviću, čija je to bila ideja, piše Blic.

Milisavljević je istakao zadovoljstvo što je akcija uspešno završena:

Jako mi je drago da smo završili akciju koja je ujedinila Srbiju. Želim da se zahvalim uređivačkom kolegijumu “Blica” i generalnoj direktorki “Ringier Axel Springera” Jeleni Drakulić na razumevanju i prihvatanju da zajedno sa nama krenu u ovaj projekat. Takođe, bez prihvatanja i odobravanja Ministarstva zdravlja da ovo bude obavezan skrinig program, mi se ne bismo izborili”, kazao je doktor Milisavljević.

Priznanja su uručena i Ljiljani Knežević, izvršnoj direktorki “Blic fondacije”, na otvaranju dvodnevnog simpozijuma sa međunarodnim učešćem “Savremeni trendovi u lečenju i rehabilitaciji nagluvosti i gluvoće” u Beogradu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com