Društvo

JKP „Parking servis“ Niš: Odličan efekat uvođenja “Oka sokolovog”

U sklopu Evropske nedelje mobilnosti, održana je promocija brojnih institucija i preduzeća koje su predstavile svoje aktivnosti koje sprovode, vezane za saobraćaj, odnosno za urbanu mobilnost. JKP „Parking servis“ Niš predstavio je građanima rad „Oka sokolovog“.

 

“Nakon izmeštanja železničkog koridora iz centra grada planira se da se na tom mestu uvede neki drugi vid javnog prevoza, koji bi omogućio brže kretanje kroz grad. U međuvremenu, radi se na obeležavanju biciklističkih staza. Za početak želimo da sve to obeležavanje spojimo u jednu mrežu, kako bi neko kada pogleda mapu, znao da od tačke A do tačke B može da dođe kontinualno. Sada trenutno radimo na obeležavanju od mesta gde smo stali kod Zone 1 do Trošarinske pijace, a nakon toga ide od Trošarinske pijace do „Stop šopa“. Tu će staza ići kroz uličice koje će biti kombinovane, a ne preko kružnog toka gde je nebezbedno. Na taj način ćemo u narednom periodu spojiti stazu od Zone I do „Stop šopa“, izjavila je glavni gradski urbanista Tanja Obradović.

Marijana Radosavljević, rukovodilac službe za kontrolu Parking servisa ističe da u Nišu nedostaju mesta za parkiranje, što čini ulice zagušenim.

„Postavili smo bicikle u parku Čair. Time smo dali doprinos celoj toj akciji. Mislim da je to naišlo da dobar odziv kod naših građana, tako da bicikle na Čairu koristi dosta naših građana.Broj iznajmljivanja se sve više povećava“.I sami smo svedoci da je grad otvoreniji u poslednje vreme, od kako funkcioniše sistem kontrole putem video-nadzora. Saobraćajnice su prohodnije i ima više mesta za parkiranje. Posle dva i po meseca, možemo da kažemo da su efekti odlični“, kazala je Radosavljević.

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

  1. Podržavam rad Oka Sokolovog, jer nema smisla da sebe zavaravamo oko etičnosti i uopšteno koliko smo odgovorni u saobraćaju. Bio sam iznenadjen reakcijama ljudi na internetu koji su evidentno bili na listi kažnjenih: oni su to blokiranje ulice na 3 minuta da kupe burek i cigare smatrali simbolom lične slobode koja im je oduzeta od političara. Ni pomisli da su nekome napravili problemsvojom sebičnošću. Pa zamislite da svako od nas gde mu zgodno stane na 3 minuta, upali žmigavce i odperja…

  2. Saobracaj je bas prohodniji, i nema zastoja kao pre zbog nesavesnih vozaca koji koriste sporu traku kao parking. Ako

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com