Društvo

JKP „Naissus: Završeni radovi u Aleksandra Medvedeva

Javno komunalno preduzeće „Naissus“ završilo je radove na rekonstrukciji vodovodne mreže u niškoj ulici Aleksandra Medvedeva kod tehničkih fakulteta.

Postavljena je autocisterna za snabdevanje vodom stanovnika u tom delu grada, naselje Stevan Sinđelić, ali  vodu iz cisterne koriste i stidentski dom i studentska menaza koja se nalazi u ovoj ulici. Zamenjena je vodovona mreža u dužini od 260 metara, a vrednost radova je 3,9 miliona dinara sa PTV-om.

“Od utorka će, praktično, biti pripremljen teren za putare koji će krenuti sa svojim delom posla, sa radovima na asfaltiranju ulice, što je i konačni cilj“, kaže Zoran Ignjatović, iz JKP “Naissus”.

Sa završetkom radova u Ulici Aleksandra Medvedeva se malo kasnilo.

„JKP „Naissus“ je kasno ušlo u ceo ovaj posao jer smo čekali  dozvolu za rad od nadležnih institucija, inače, drugih smetnji nije bilo„ dodaje Ignjatović.

Rekonstrukcija mreže u ovoj ulici je bila neophodna jer se radi o vodovodnim cevima  koje su jako stare. Stalno se javljalo curenje na toj lokaciji, a rekonstrukcijom koju smo sada završili rešili smo dugoročnije problem sa vodosnabdevanjem u ovom delu grada, ističe.

U narednom periodu radnici JKP „Naissus“ biće angažovani na utklanjanju havarija na vodovodnoj mreži kojih je ovog leta bilo dosta, a uglavnom zbog starosti vodovodne mreže.

„Vodovodna mreža u gradu je u proseku stara 35 do 40 godina tako da nije neočekivano da dolazi do kvarova koji se stalno javljaju. Sve su ekipe angažovane na tim i na poslovima čišćenja uličnih slivnika i kanalizacionih šahtova“, rekao je Zoran Ignjatović.

Radovi na rekonstrukciji Ulice Aleksandra Medvedeva počeli su početkom juna, a  prema ranijim  planovima krajnji rok završetka radova je bio 45 dana.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com