Servisne

JKP Naissus: Radovi na popravci vodovodne mreže

Iz JKP “Naissus” obaveštavaju da u  ponedeljak 25. novembra, obavljaju radove na rekonstrukciji vodovodne mreže, u vremenu od 8 do 15 sati.

Ugao ulica Rudničke i Gavrila Principa.

Voda na raskrsnici, potrebno je raskopavanje na uglu ulica Rudničke i Gavrila Principa. Zbog radova na vodovodnoj mreži moguć je prekid vodosnabdevanja do 15 sati u ulici Gavrila Principa i delu Rudničke ulice.

Bubanj selo, ulica Moravska br. 4.

Voda sa ulice odlazi u dvorište korisnika, potrebno je raskopavanje. Zbog radova na vodovodnoj mreži moguć je prekid vodosnabdevanja do 15 sati u delu Bubanj sela (Moravska i okolne ulice).

Ulica 25. maja br. 25

Potrebna je zamena prvog ventila,  u toku je raskopavanje u ulici 25 maja, kod broja 25. Intervencija je u toku i okončanje radova se predviđa do 15 sati.

Ulica Gornjoadrovačka br. 30

U kvaru je prvi ventil, potrebno je raskopavanje u ulici Gornjoadrovačkoj, kod broja 30. Zbog radova na popravci priključne veze moguć je prekid vodosnabdevanja do 15 sati u Gornjoadrovačkoj ulici.

Radovi u završnoj fazi i moguć smanjeni pritisak do kraja dana na delu magistralnog cevovoda od izvorišta Krupac do naselja Vinik.

Nastavljaju se složeni radovi na magistralnom cevovodu u nastavku ulice Radmile Savićević, u naselju Donja Vrežina (ispod propusta, paralelno sa auto-putem). Zbog radova je zatvoren atarski put koji prolazi pored cevovoda i paralelan je sa auto-putem. Radovi su u završnoj fazi i ukoliko bude neophodno, preko dana produžiće se režim smanjenog pritiska vode, koji uslovljava otežano vodosnabdevanje (u višim delovima sa prekidom) za korisnike od izvorišta Krupac (sela Dolac, Ostrovica, Crvena reka), sve do naselja Podvinik i Borske ulice, dok u drugim delovima grada neće bitno uticati na vodosnabdevanje. Ovo je složen proces i veliki kvar na magistralnom cevovodu prečnika 1000 mm i nezhvalno je prognozirati vreme završetka radova jer su vanredni uslovi u kojima se radi i neke vanredne okolnosti prate ovakve procedure, ali su predviđanja stručnog tima da se stabilizacija vodosnabdevanja očekuje do kraja dana.

Selo Rujnik

Po nalogu štaba za vanredne situacije auto-cisterna za snabdevanje žitelja sela Rujnik pijaćom vodom, biće stacionirana kod zadružnog doma u vremenu od 11 do 15 sati.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com