Društvo

JKP MEDIANA: Svi rejoni u gradu dobijaju “domaćine kvarta”?

Prema planu JKP Medijana, grad Niš bi uskoro mogao da bude podeljen na rejone, a svaki od njih bi trebalo da dobije “domaćine kvarta”. Ovo praktično znači da će zaposleni u “Medijani” voditi računa o čitavom kvartu – i o betonskim i o zelenim područjima, s tim što će ovoga puta u pitanju biti manje površine.

Poslovi održavanja gradske čistoće do sada su bili podeljeni u dva segmenta. Prvi deo činile su javne površine gde spadaju ulice, trotoari, šetališta, kante i žardinjere, dok su drugi činili zelene površine. Jedna grupa ljudi je radila jedne, a druga grupa druge poslove, što bi se, u cilju poboljšanja gradske higijene, moglo uskoro da se promeni, navodi v.d. direkotora Mediane Dragoslav Pavolvić.

“Ideja je da uvedemo veću odgovornost među nama samima. Da svako bude odgovoran za svoj deo grada,  tako bi se mnogo bi se detaljnije radilo.”, navodi Pavlović.

Do sada su ekipe radile na mnogo većim površinama, a prema rečima Pavlovića, manje jedinice će se lakše čistiti.

“Domaćini kvartova će brinuti o tome da li je trava pošišana, da li je cveće zasađeno, da li je ulica očišćena, da li je neka od betonskih kanti slomljena pa je treba skloniti, da li ima ispisanih grafita.”, objašnjava on.

Domaćin kvarta bi trebalo da bude odgovoran za sve, a postoji ideja da bi se onda, po principu nagrade i kazne, uvelo i takmičenje među njima, gde bi se “borili” da baš njihov kvart bude lepši i sređeniji, objašnjava Pavlović.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com