Društvo

JKP “MEDIANA”: Radnici Zelenila orezuju niške drvorede

Radnici Sektora Zelenilo JKP “Mediana” ni u vreme zimskih meseci ne mogu da odmore. U toku je orezivanje drveća u drvoredima i parkovima kao i šiblja, a na mestima gde je to potrebno sade se i nove sadnice.

Uz redovne poslove koje trenutno obavljaju u Sektoru Zelenilo JKP “Mediana” najavljuju i novine koje će početi da se primenjuju ove godine. Jedna od njih je i Pop ap sistem zalivanja.

Na teritoriji grada Niša nalazi se oko 200 hektara površine pod zelenilom o kojima brine Sektor Zelenilo JKP “Mediana”. Ovo komunalno preduzeće pored ovih 200 održava i 10 hektara pod zelenilom u Niškoj Banji i 70 hektara međublokovksog zelenila u gradu. Kako bi na što bolji način i kvalitetno brinuli i održavali ove površine u Sektoru Zelenilo najavljuju novinu od ove godine, a to je uvođenje Pop ap sistema zalivanja.

Za sada se ovakav način zalivanja zelenih površina koristi jedino u parku koji se nalazi na Trgu kralja Milana, ali bi uskoro prskalice mogle da se nađu i u parku preko puta zgrade Skupštine grada u Ulici Nikole Pašića, u parku koji se nalazi kod suda, ali i na Trgu Pavla Stojkovića.

“Ovo je sistem podzemnih prskalica za zalivanje travnjaka. Time se smanjuju troškovi održavanja ,a povećava kvalitet i izgled zelenih površina”, kažu u Sektoru Zelenilo.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com