Društvo

JKP “Mediana” novom opremom spremno dočekuje zimu

Javno komunalno preduzeće „Mediana“ zanovilo je  vozni park novim vozilima i opremom za rad Zimske službe, koji je u poslednje dve i po godine uvećan za 20%, a ukupno je nabavljeno 27 vozila. Na raspolaganju su pet velikih vozila, dva autopodizača, pet cisterni, jedan autofekalac, mala otvorena vozila, dostavna vozila i devet smećara.

“Trenutno na raspologanju imamo 17 vozila zimske službe, a u slučaju većih padavina, taj broj može da se poveća i na 24. Pored velikih vozila, od opreme imamo i male mašine čistilice i traktore koji će se koristiti u slučaju većih padavina za javne površine, trgove i parkove. Imamo i bacače snega i 100 ljudi na rasploganju. Na stanju imamo 2000 tona soli, što je u poređenju sa prošlom godinom kada je potrošeno 9 tona, jedna ozbiljna količina”, pojašnjava direktor JKP “Mediane” Ivan Mihajlović.

Nenad Stanković, šef Zimske službe kazao je da nas i ove godine očekuje blaga zima, ali da, ukoliko dođe do većih padavina angažovaće se i druga preduzeća koja raspolažu teškom mehanizacijom.

Alen Pavlović, radnik JKP “Mediane” navodi da će novi kontignet vozila za zaposlene značiti bolju efikasnost na terenu koji će se i dalje u tri smene brinuti o čistoći u našem Gradu.

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com