Politika

Jelenu Đorđević isključuju iz stranke zato što je protiv odluke da niški Aerodrom pređe u vlasništvo države

Odbornička grupa Jedinstvena Srbija-Ruska stranka donela je odluku da se Jelena Đorđević, odbornik te partije isključi iz odborničke grupe uz istovremeni zahtev centralnim organima stranke da se hitno pokrene postupak za njeno isključenje.

Jelena Đorđević je pre dolaska u Jedinstvenu Srbiju bila član i odbornik političke stranke Dveri, a pre toga političke stranke SDPS, tako da ne iznenađuje činjenica brze promene političkog stava gospođe Đorđević“, saopštila je Jedinstvena Srbija.

Istovremeno Gradski odbor Jedinstvene Srbije je mišljenja da je za Aerodrom Konstantin Veliki u Nišu bolje da pređe u vlasništvo države.

Da podsetimo, odbornica Jelena Đorđević najavila je da će na sednici Skupštine grada Niša na kojoj će da se odlučuje o sudbini Aerodroma, da glasa protiv odluke da niška vazdušna luka pređe u vlasništvo države.

„Odluka da se niški aerodrom preda na upravljanje državi nije u interesu Niša i građana Niša i ja za takvu odluku ne mogu da glasam jer sam kao odbornica dužna da u prvi plan stavljam opšti, a ne stranački ili pojedinačni interes. Nemam informacije da li još neko iz vladajuće koalicije deli moj stav, tako da to ne mogu da prognoziram, ali na svačijoj savesti da odluči da li će glasati u javnom interesu, ili onako kako im je rečeno iz SNS-a“, rekla je za Danas.

Skupština grada Niša ima 61 odbornika, od kojih koalicija oko SNS-a 21, koalicija oko SPS-a u kojoj je i Jedinstvena Srbija- sedam, koalicija oko Pokreta socijalista- šest, a radikali- pet mandata. Ostali mandati pripadaju opoziciji, koja je jedinstvena u stavu da će glasati protiv odluke.

Sednica Skupštine bila je zakazana za 10. april, ali je otkazana, a nakon toga je najavljeno da će u Niš doći predsednik Aleksandar Vučić da reši situaciju oko aerodroma „Konstantin Veliki“.

Ključne reči

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Close