Društvo

Jednokratna pomoć za radnike propalih preduzeća DO PONEDELJKA?

Jednokratnu pomoć u visini minimalne zarade, preostalih 2 400 nekadašnjih radnika propalih niških preduzeća, dobiće najkasnije u ponedeljak, izjavio je gradonačelnik Niša Darko Bulatović, prilikom obraćanja radnicima koji su, kao i svakog petka protestovali ispred Gradske kuće.

“Dobili smo odgovor I potvrdu oba ministarstva da će danas Ili najkasnije u ponedeljak, sredstva biti uplaćena na račun Centra  za socijalni rad. Sva dokumentacija je spremna I istog trenutka će 2 400 radnika svoj novac primiti”, rekao je gradonačelnik Bulatović.

Kako je pojašnjeno danas, novih rokova za prijavljivanje, za one koji to nisu učinili do 6. januara, neće biti. Spisak radnika, koji će dobiti novčanu pomoć, je definitivan. Ipak, oni neće biti na gubitku, tvrdi predstavnik radnika, Žarko Đorđević.

„Oni koji se nisu prijavili do 6. januara – kada je bio poslednji rok za prijavu za jednokrantu pomoć, izgubili su pravo da naplate pomoć sada ali taj novac nije izgubljen –on će biti isplaćen zajedno sa zaostalim zaradama“, pojašnjava Đorđević.

Gradonačelnik je najavio I da će se u utorak ili sredu, nekadašnji radnici sastati sa ministrom privrede Goranom Kneževićem u Beogradu, kako bi se I pitanje isplate zaostalih zarada napokon razjasnilo. Radnici, koji su se okupili ispred Gradske kuće, kažu da sve  nade polažu u taj sastanak i očekuju da će se napokon i dogovoriti oko produžetka isplata.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com