Region

Jedan šalter za sva dokumenta u Beloj Palanci

U Beloj Palanci je počeo da radi uslužni centar, gde će građani na jednom mestu podnositi zahteve, dobijati rešenja i podizati ličnu dokumentaciju.

U uslužnom centru Belopalančani će moći da završe sve administrativne obaveze u vezi sa građevinskim i imovinskim poslovima. Centar će pružati i usluge overe potpisa, rukopisa i prepiski, zatim poslove lokalne poreske administracije, dečije zaštite, upis u matične knjige i evidenciju biračkih spiskova.

Ovim je Bela Palanka postala jedna od prvih opština u Srbiji koja je uspostavila Jedinstveno upravno mesto.

Foto: S.P.

Kada su građani zadovoljni i mi smo. Ubuduće će se svi administrativni poslovi obavljati mnogo brže. Ono što su građani do sada završavali za pet do 10 dana, sada mogu za najviše 20 minuta. S druge strane, štedimo i mi i oni jer će lokalni i republički organi značajno brže razmenjivati sve podatke, bez dugotrajnog popunjavanja brojnih formulara”, rekao je Goran Miljković predsednik opštine Bela Palanka.

Pored postojećih u najavi je i otvaranje bankarskog i šaltera za izdavanje ličnih dokumenata.

Usluzni centar Bela Palanka
Foto: S.P,

Ideja je da otvorimo i šalter za izdavanje pasoša, ličnih dokumenata, vozačkih dozvola, registracije vozila i ostalo. U saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova trebalo bi da iznađemo procedure po kojima bi sve ovo bilo ostvarivo. Uradili smo to u Somboru, zašto ne bismo i u Beloj Palani. Opšti cilj samog uslužnog centra je da budemo brži, efikasniji i bolji za naše građane”, rekao je ministar Branko Ružić.

Opremanje uslužnog centra koji ima sedam šaltera i nabavku opreme, sa pet miliona i 200000 dinara, finansiralo je Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave.

Foto: S.P.

Procedure koje će biti objedinjene su ostvarivanje prava na dodelu socijalne pomoći, za podnošenje poreskih prijava za poreze na imovinu i prijavljivanje promene, za podnošenje zahteva za dodelu socijalne pomoći sa zahtevom za sticanje svojstva energetski ugroženog kupca, za ostvarivanje prava na dodelu dečijeg dodatka sa zahtevom za sticanje svojstva energetski ugroženog kupca, za promenu ličnog imena i promenu evidencije podataka korisnika komunalnih usluga, za sticanje prava svojine i promenu evidencije podataka u lokalnoj poreskoj administraciji i promenu evidencije podataka korisnika komunalnih usluga, navodi se u saopštenju.

Jedinstveno upravno mesto nalazi se u zgradi Opštine Bela Palanka.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com