Društvo

ON je 77 puta dao krv, donor je organa i koštane srži

Saša Mladenović, inspektor niške kriminalističke policije je pored svog hrabrog poziva i neko kome mnogi mogu da zahvale jer je zahvljajujući upravo njemu, njima produžen život.

On ima samo 36 godina a do sada je čak 77 puta dao krv.

“Ja imam i karticu da sam donator organa od aprila ove godine a još 2012. godine sam dobio karticu kao davalac koštane srži, broj moje kartice je 87”, kaže za Niške Vesti ovaj hrabri policajac.

On dodaje da je sa samo 17 godina dao prvi put krv.

Iako sam iz Prokuplja mojim preseljenjem u Niš, drago mi je kada mi kolege iz Niša kažu da sam njihov Nišlija”, kaže otac dvoje mališana.

Njegova krvna grupa je A+ i on kroz smeh kaže, da tu grupu imaju svi.

Foto: Sasa Mladenovic (privatna arhiva)

Osećam se bolje kada dajem krv, ne znam da li zbog toga samo ili i zbog dobre ishrane i puno vremena koje provedem na selu ”, rekao je Mladenović.

On kaže da je često odlazio u medicinske ustanove jer je nekome trebala pomoć i ističe da voli da pomaže ljudima, nekada i na svoju štetu.

Mladenović je jedan od tridesetak davalaca krvi koji su juče nagrađeni priznanjem u niškom Crvenom krstu, povodom 14. juna koji se obeležava kao  Svetski dan davalaca krvi.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com