Ekonomija

Javno privatno partnerstvu za novu rasvetu u Nišu

Veće grada Niša pokrenulo je danas proceduru za relizaciju projekta javno privatnog partnerstva koje će omogućiti rekonstrukciju i modernizaciju javnog osvetljenja.

Direktor Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj i projekte (KLERP) Milan Randjelović rekao je da će u narednih 30 do 45 dana biti uradjene sve neophodne tehničke analize, poput izrade katastra javnog osvetljenja i elaborata o modernizaciji, a nakon toga će početi izrada projekta i izborom savetnika koji će izabrati privatnog partnera.

“Taj iznos od oko 5 miliona evra prema projektu prdstavlja ukupnu procenjenu vrednost javnonprivatnog partnerstva odnosno ukupan trosak koji ce grad nis imati u narednih petnaest godina za odrzavanje i funkcionisanje sistema javne rasvete sa sadasnjom tehnologijom. Praktično, planira se da se od usteda koje ce biti ostvarene kroz potrosnju elektricne energije i odrzavanja sistema, isfinansira zamena tehnologije i unapredjEnje sistema. Detalji ce biti poznati u projektu JPP koji ce biti pripremljen nakon zavrsetka tri analize koje su neophodne i prethode svim daljim koracima u realizaciji ovog JPP. Projekat koji je usvojilo gradsko vece pripremila je radna grupa koju je na osnovu odluke skupstine grada formirao gradonacelnik”, objasnio je Randjelović.

On je podsetio da je odluku o pokretanju projekta Javno-privatno partnerstva za rekonstrukciju, racionalizaciju i održavanja javnog osvetljenja, donela Skupština grada Niša na poslednjem zasedanju.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com