Društvo

“Ja volim Palilulu” – natpis koji građane podseća na pripadnost i ljubav prema svom kraju

Na uglu ulica Vojvode Gojka i Jug Bogdanove, juče je postavljen natpis “Ja volim Palilulu”, koji je već prvog dana izazvao pozitivne reakcije mnogih žitelja ovog kraja, koji su zastajali da se kraj njega fotografišu.

Predsednik GO “Palilula” Bratislav Vučković kaže da je inicijativa za postavljanje natpisa krenula upravo iz opštine.

“U svim svetskim gradovima postoji to obeležje pripadnosti. To je želja nas iz opštine da na taj način obeležimo pripadnost našem kraju i našoj opštini. Na taj način želimo da svi građani osete tu pripadnost Paliluli na poseban način. Da je volimo, da ne pravimo smeće, svi da se založimo da damo mali jedan doprinos. Neka nas znak podseća da volimo svoj kraj i da budemo prema njemu domaćini”, kazao je za Niške Vesti Bratislav Vučković.

Prema njegovim rečima natpis je i svojevrstan doprinos turističkom potencijalu ovog kraja, jer se na teritoriji GO “Palilula” nalazi veliki broj hotela, a sama lokacija je veoma frekventna.

“Pogotovo što ulaz u grad i dolazak do hotela ide ili preko Njegoševe ulice ili ide preko ulice Rudničke i Čarnojevićeve. Zato smo izabrali tu lokaciju koja ne ometa odvijanje saobraćaja, ne zaklanja ništa, a vidljiva je”, objašnjava Vučković.

Foto: P. V.

On je dodao da je postavljanje natpisa samo početak.

“Tu se još nije posao završio. Očekujemo postavljanje osvetljenja koje će biti u boji srpske zastave, nakon toga ide i video-nadzor, tu smo zasadili i jednu jelku koju ćemo najverovatnije do kraja nedelje okititi. U planu je postavljanje i behaton ploča, što očekujemo da ćemo završiti do kraja godine”, rekao je Vučković.

On je dodao da je novogodišnje ukrašavanje Palilule u toku. U delu oko rampe i pijace postavljeni su ukrasi, koji su kako Vučković navodi, univerzalni, te će moći da se koriste i za Palilusko veče.

“Ponedeljak, utorak očekujemo postavljanje kočija, kićenje još neke jelke i tako”, rekao je predsednik GO “Palilula” Bratislav Vučković.

A kako Niške Vesti saznaju, slični natpisi trebalo bi da budu postavljeni i u samom centru grada, kao i u Čairu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com